Foto en details Nokia-tablet lekken opnieuw uit

Details van de eerste Nokia-tablet zijn via Winsupersite naar buiten gekomen. De tablet zal op Windows RT 8.2 gaan lopen en over een Qualcomm 800-processor gaan beschikken.

Hoe Winsupersite aan de informatie komt is nog onduidelijk. De website heeft een heel legio aan nieuwe tablets gepubliceerd van verschillende fabrikanten die nog aangekondigd moeten worden voor het aankomend najaar. De opvallendste daarin is de Nokia Sirius, Nokia’s eerste Windows 8-tablet die onder deze naam wordt ontwikkeld. De kans is groot dat het apparaat tijdens de aankondiging een marketingnaam zal gaan mee kregen. De informatie over de tablet is gepaard gegaan met een afbeelding van het apparaat zelf.

De tablet zal waarschijnlijk in verschillende kleurtjes, net als de Lumia’s, uitgedost gaan worden. De tablet zal over een 10.1″ scherm gaan beschikken en een quadcore 800-processor van Qualcomm. Daarnaast zal het apparaat over een Full HD-scherm gaan beschikken dat ook buiten de duur goed af te lezen zou zijn. Het apparaat krijgt ook de beschikking over 4G middels een simkaart en ook wordt er melding gemaakt van een 6.7-megapixelcamera met een Zeiss-lens. De tablet moet ongeveer 8.9mm dik gaan worden en is opgebouwd uit plastic. De tablet moet ongeveer 590 gram gaan wegen.

De bron weet te melden dat de adviesprijs 499 dollar zal gaan worden in Amerika. De batterijduur van het apparaat moet rond de 10 uur komen te liggen. Onduidelijk is nog of hij ook naar Europa zal gaan komen. De aankondiging moet eind deze maand gaan plaatsvinden in Amerika.

Nokia Sirius Windows 8.1 tablet 
Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters