‘Foto van Oppo Find 9 duikt op: vooruitstrevend vlaggenschip’

Er is vandaag een vermeende foto van de Oppo Find 9 opgedoken, een aankomend vlaggenschip met flinke specificaties.

Oppo

Oppo is een Chinees merk dat hard aan de weg aan het timmeren is, met als resultaat dat Oppo het op drie na grootste smartphonemerk ter wereld is geworden. Toch kennen weinig Nederlanders het merk, terwijl Oppo maar net iets kleiner is dan concurrent Huawei. Daar komt echter rap verandering in dankzij het grote succes van dochterbedrijf OnePlus en de lancering van vlaggenschepen in Europa.

Oppo Find 9

Oppo wil met name indruk gaan maken met zijn volgende vlaggenschip, de Oppo Find 9. Een vermeende foto van het onaangekondigde toestel is opgedoken op het Chinese sociale netwerk Weibo. Geruchten betreffende het aankomende vlaggenschip doen al langere tijd de ronde, met onder andere een gelekte GFXBench benchmarktest die de specificaties van het toestel al in april onthulde. Sindsdien sijpelde steeds meer informatie binnen, waardoor we al een vrij goed beeld hebben van wat we kunnen verwachten.

Oppo Find 9

Specificaties

De Oppo Find 9 heeft waarschijnlijk een 5.5-inch Super AMOLED scherm met een resolutie van 1440 x 2560. Wat vooral opvalt zijn de zeer dunne randen van het toestel, die voor het oog bijna non-existent zijn. Het vlaggenschip wordt aangedreven door de Snapdragon 821, in combinatie met maar liefst 8GB aan werkgeheugen en 128GB aan opslag. Een recent gerucht wijst ook op een goedkopere variant met minder werkgeheugen en wellicht ook minder opslaggeheugen. Aan de achterkant van de Oppo Find 9 zit naar verwachting een 21MP camera, met een speciale techniek genaamd “SmartSensor Image Stabilization”.

Oppo Find 9

Dat houdt simpel gezegd in dat de optische stabilisatie in de beeldsensor zit, in plaats van in de lens. Dat zorgt er voor dat de stabilisatie op drie assen plaats kan vinden in plaats van twee. Daarnaast kost het volgens onderzoek ook vijftig keer zo weinig energie. Aan de voorkant van het toestel zit een 16MP camera. De Oppo Find 9 heeft naar verwachting een 4100mAh die dankzij Oppo’s eigen Super VOOC technologie razendsnel opgeladen kan worden, middels een Type-C USB 2.0 port.

Onthulling

De Oppo Find 9 wordt waarschijnlijk eind augustus pas onthuld, maar Oppo begint doorgaans zeer vroeg met het teasen van nieuwe toestellen, dus we kunnen de komende weken al een aantal teasers verwachten. Ook voor Europese consumenten is het vlaggenschip interessant, want naar verwachting brengt Oppo de Find 9 ook in het Westen uit.

Bron: Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Edge Sense

HTC toont nieuwe functies Edge Sense op HTC U11 lees verder

Huawei Mate 10 opvolger van Mate 9

Flink aantal details Huawei Mate 10 duiken op lees verder

OnePlus 3T goud

Nieuwe kleur OnePlus 5 wordt binnenkort geïntroduceerd lees verder

Apple geheime project diabetici

Bekende lekker onthult uiterlijk Apple iPhone 8 lees verder

Samsung Galaxy Note 8 concept

Details opgedoken: zoveel gaat de Samsung Galaxy Note 8 kosten in Europa lees verder

vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters