'Foto X-Phone Motorola is van een prototype'

Afgelopen week lekte een foto en een video uit van een onaangekondigd Motorolatoestel, dat door de tipgever de X-Phone van Google/Motorola werd genoemd. Dat werd door Motorola ontkend. Maar Android and Me weet te vertellen dat het wel degelijk om een vroeg prototype van de X-Phone gaat.

'Foto X-Phone Motorola is van een prototype' x phone prototype 630

Als dat zo is, wordt de veelgeroemde X-Phone niet echt een topmodel, maar een midrangetelefoon met een schermformaat van ongeveer 4 inch. Het prototype maakte in ieder geval niet veel indruk; het is in alle opzichten een prima toestel, maar na de hype die is ontstaan over de bijzonder ambitieuze plannen van Google en Motorola om met de X-Phone een ware superphone neer te zetten, was deze telefoon ronduit een tegenvaller.

Ergens eind juli wil, volgens ongenoemde bronnen van Android and Me, Motorola de X-Phone op de markt brengen. Inmiddels lijkt het niet te gaan om één telefoon, maar om een reeks verschillende telefoonmodellen. Dus misschien dat de superphone nog moet komen.

Geruchten melden dat op de achterkant van de X-Phone, of X-Phones, een soort touchbutton komt te zitten. Vorige week kwam naar buiten dat Google een patent registreerde voor aanraakgevoelige achterkanten van telefoons. Wat de geheimzinnige touchbutton achterop de X-Phone moet doen is nog onduidelijk. Het zou iets te maken kunnen hebben met gesproken commando’s, wordt vermoed.

Android and Me is inmiddels tot de overtuiging gekomen dat Google niet bezig is om Motorola de beste smartphone ter wereld te laten maken, maar meer – een beetje in de traditie van de Nexus 7 en Nexus 4 – een bijzonder goedkope Androidtelefoon op de markt te brengen die, wellicht via de knop op de achterkant, draadloos wordt verbonden met accessoires als de Google Glass-bril en een Google Watch.

Het zou een zeer goedkope telefoon worden: minder dan 150 euro. Google en Motorola zouden de toestellen verkopen zonder dat ze aan een contract zijn verbonden, zoals in de VS gebruikelijk is.

'Foto X-Phone Motorola is van een prototype' x phone prototype back 630x419 

Bron: Android and Me

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters