‘Vlaggenschip: Nieuwe foto’s en specificaties van Nokia C1 gelekt’

Begin 2017 komen er nieuwe toestellen van Nokia, zo heeft het bedrijf bekend gemaakt. Vermoedelijk zal deze tijd de Nokia C1 uitkomen, wat een high-endtoestel van Nokia moet worden. Recentelijk zijn er nieuwe foto’s en specificaties gelekt die suggereren op een erg interessant toestel.

Nokia C1

De Nokia C1 moet het vlaggenschip van Nokia worden volgend jaar. Het belooft een toestel te worden met goede specificaties met Android, in tegenstelling tot de Windows-toestellen die het bedrijf afgelopen jaren heeft uitgebracht. Door de overname van Microsoft had Nokia niet de mogelijkheid om toestellen onder eigen naam uit te brengen, maar vanaf het vierde kwartaal van dit jaar is dit beëindigd.

De komende Nokia-toestellen zijn ook in ontwikkeling in samenwerking met Google. Wat hiermee precies wordt bedoeld is op moment van schrijven nog onduidelijk, maar het kan wijzen op een (bijna) standaard-Android ervaring, wat we kennen van bijvoorbeeld Google-toestellen, maar ook toestellen van onder andere HTC, Sony en OnePlus.

Foto’s en specificaties

Recentelijk zijn er zowel nieuwe specificaties en foto’s gelekt op website Weibo. Op deze foto’s zien we dat het toestel er anders uit ziet dan de meeste toestellen. Zo zien we dat de C1 verschillende achterkanten krijgt in meerdere kleuren. Op de foto’s zien we donkerbruin en wit. Of dit de enige en definitieve kleuren zijn is niet bekend, omdat dit slechts renders zijn. Toch kunnen we zien op deze renders dat het toestel zowel een USB C-poort als een 3,5mm jack-aansluiting heeft, iets wat we steeds minder zien.

Als we de renders mogen geloven krijgt de Nokia C1 een Snapdragon 830-processor in combinatie met 4GB aan DDR4 werkgeheugen. Verder zal het toestel draaien op Android 7.1.1 Nougat direct uit de doos. De accu heeft een capaciteit van 3210mAh en foto’s schiet je met drie camera’s. Twee aan de achterkant en een enkele camera aan de voorkant. De camera’s aan de achterkant hebben 12- en 16-megapixel, terwijl de voorcamera een 5-megapixelcamera is. Op de achterkant is ook een drietal flitsers te vinden. De foto’s die je schiet met deze camera worden opgeslagen op een opslaggrootte van 32GB, 64GB of 128GB, waardoor het toestel waarschijnlijk geen ondersteuning krijgt voor een Micro SD-kaartje. Op de foto’s zijn ook vermoedelijke stereo-speakers te vinden aan de voorkant van de Nokia C1.

Bron: Weibo via Gizmochina

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters