‘Vlaggenschip: Nieuwe foto’s en specificaties van Nokia C1 gelekt’

Begin 2017 komen er nieuwe toestellen van Nokia, zo heeft het bedrijf bekend gemaakt. Vermoedelijk zal deze tijd de Nokia C1 uitkomen, wat een high-endtoestel van Nokia moet worden. Recentelijk zijn er nieuwe foto’s en specificaties gelekt die suggereren op een erg interessant toestel.

Nokia C1

De Nokia C1 moet het vlaggenschip van Nokia worden volgend jaar. Het belooft een toestel te worden met goede specificaties met Android, in tegenstelling tot de Windows-toestellen die het bedrijf afgelopen jaren heeft uitgebracht. Door de overname van Microsoft had Nokia niet de mogelijkheid om toestellen onder eigen naam uit te brengen, maar vanaf het vierde kwartaal van dit jaar is dit beëindigd.

De komende Nokia-toestellen zijn ook in ontwikkeling in samenwerking met Google. Wat hiermee precies wordt bedoeld is op moment van schrijven nog onduidelijk, maar het kan wijzen op een (bijna) standaard-Android ervaring, wat we kennen van bijvoorbeeld Google-toestellen, maar ook toestellen van onder andere HTC, Sony en OnePlus.

Foto’s en specificaties

Recentelijk zijn er zowel nieuwe specificaties en foto’s gelekt op website Weibo. Op deze foto’s zien we dat het toestel er anders uit ziet dan de meeste toestellen. Zo zien we dat de C1 verschillende achterkanten krijgt in meerdere kleuren. Op de foto’s zien we donkerbruin en wit. Of dit de enige en definitieve kleuren zijn is niet bekend, omdat dit slechts renders zijn. Toch kunnen we zien op deze renders dat het toestel zowel een USB C-poort als een 3,5mm jack-aansluiting heeft, iets wat we steeds minder zien.

Als we de renders mogen geloven krijgt de Nokia C1 een Snapdragon 830-processor in combinatie met 4GB aan DDR4 werkgeheugen. Verder zal het toestel draaien op Android 7.1.1 Nougat direct uit de doos. De accu heeft een capaciteit van 3210mAh en foto’s schiet je met drie camera’s. Twee aan de achterkant en een enkele camera aan de voorkant. De camera’s aan de achterkant hebben 12- en 16-megapixel, terwijl de voorcamera een 5-megapixelcamera is. Op de achterkant is ook een drietal flitsers te vinden. De foto’s die je schiet met deze camera worden opgeslagen op een opslaggrootte van 32GB, 64GB of 128GB, waardoor het toestel waarschijnlijk geen ondersteuning krijgt voor een Micro SD-kaartje. Op de foto’s zijn ook vermoedelijke stereo-speakers te vinden aan de voorkant van de Nokia C1.

Bron: Weibo via Gizmochina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

    1. Mark van Woerden -

      Dat probeerde ik er niet mee te zeggen nee 🙂 Nokia maakte op zich prima Windows-telefoons. Voor Windows 10 Mobile zijn geen goede specificaties nodig om soepel te kunnen draaien. Dit is bij Android wel (meer) het geval.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters