‘Foto’s gelekt van WP-toestel Prestigio’

Het wordt nog wel eens vergeten dat Nokia niet de enige fabrikant is die Windows Phone-toestellen ontwikkelt. Gisteren kwam al het nieuws naar buiten dat LG weer een telefoon op de markt brengt die op Microsofts besturingssysteem draait.

‘Foto’s gelekt van WP-toestel Prestigio’ d9f969484b8f2861b42729b63133
Prestigio’s Windows Phone

Vandaag is er beeld uitgelekt van de MultiPhone. De fabrikant achter het toestel luistert naar de naam Prestigio. En nee, het is geen schande als die naam je niets zegt. De MultiPhone moet niet al te veel geld gaan kosten, lijken we op te kunnen maken uit een aantal specificaties die in handen zijn gekomen van Mail.ru.

Zo gaat het apparaat waarschijnlijk beschikken over een 1,2 GHz-processor van Qualcomm. Om welke Snapdragon het gaat, is niet duidelijk. De kans is groot dat het om de Snapdragon 400 gaat. Het scherm krijgt een resolutie van 1280×768 pixels. De camera aan de achterkant schiet plaatjes in 8 MP. Het is nog niet duidelijk wanneer de Windows Phone van Prestigio op de markt komt. Ook is het nog een mysterie of de MultiPhone in Nederland op de markt gaat komen.

Prestigio heeft zijn hoofdkwartier in het Cypriotische Limassol. Het heeft al een dozijn Android-telefoons in de MultiPhone-categorie op de markt. Daarnaast heeft het ook een aantal tablets op de markt gebracht in de MultiPad-lijn. Een aantal hiervan draaien op Windows.

Het bedrijf uit Cyprus is niet de enige telefoonfabrikant die een Windows Phone-toestel ontwikkelt. Ook Micromax is ermee bezig. Dat bedrijf is in India een redelijk grote speler en heeft al flink wat Android-toestellen uitgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Project Ara

Modulaire smartphone: Google’s Project Ara is springlevend dankzij Facebook lees verder

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

Bixby Voice

Samsung Galaxy S8: waar blijft Bixby Voice? lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters