‘Foto’s gelekt van WP-toestel Prestigio’

Het wordt nog wel eens vergeten dat Nokia niet de enige fabrikant is die Windows Phone-toestellen ontwikkelt. Gisteren kwam al het nieuws naar buiten dat LG weer een telefoon op de markt brengt die op Microsofts besturingssysteem draait.

‘Foto’s gelekt van WP-toestel Prestigio’ d9f969484b8f2861b42729b63133
Prestigio’s Windows Phone

Vandaag is er beeld uitgelekt van de MultiPhone. De fabrikant achter het toestel luistert naar de naam Prestigio. En nee, het is geen schande als die naam je niets zegt. De MultiPhone moet niet al te veel geld gaan kosten, lijken we op te kunnen maken uit een aantal specificaties die in handen zijn gekomen van Mail.ru.

Zo gaat het apparaat waarschijnlijk beschikken over een 1,2 GHz-processor van Qualcomm. Om welke Snapdragon het gaat, is niet duidelijk. De kans is groot dat het om de Snapdragon 400 gaat. Het scherm krijgt een resolutie van 1280×768 pixels. De camera aan de achterkant schiet plaatjes in 8 MP. Het is nog niet duidelijk wanneer de Windows Phone van Prestigio op de markt komt. Ook is het nog een mysterie of de MultiPhone in Nederland op de markt gaat komen.

Prestigio heeft zijn hoofdkwartier in het Cypriotische Limassol. Het heeft al een dozijn Android-telefoons in de MultiPhone-categorie op de markt. Daarnaast heeft het ook een aantal tablets op de markt gebracht in de MultiPad-lijn. Een aantal hiervan draaien op Windows.

Het bedrijf uit Cyprus is niet de enige telefoonfabrikant die een Windows Phone-toestel ontwikkelt. Ook Micromax is ermee bezig. Dat bedrijf is in India een redelijk grote speler en heeft al flink wat Android-toestellen uitgebracht.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters