Foto's HTC Pyramid bevestigen qHD-scherm, ontkrachten 3D-camera

Vorige week lekte al een render van de Pyramid, het toestel dat HTC’s volgende vlaggenschip zou worden. Inmiddels zijn er echte foto’s, die er net wat anders uitzien en het nodige ontkrachten of bevestigen.

HTC Pyramid spypic

Het vage gerucht ging dat er een 3D-camera in het toestel zou zitten, een camera met twee lenzen dus. Dat zou in de render nog kunnen, maar is in de live-foto’s definitief ontkracht. Daar is duidelijk één lens met 2 ledjes te zien. Die camera zou een resolutie van 8 megapixels hebben.

Een ander gerucht, dat samen met de renders opdook, was dat het toestel op Android Honeycomb zou draaien. Ook dat blijkt niet waar te zijn, zo is te zien op de foto van de voorkant van de Pyramid. Hoewel een groot deel van het scherm vervaagd is, is wel duidelijk te zien dat er Gingerbread op het apparaat draait. Zonder HTC Sense, overigens, maar dat wordt in het uiteindelijke toestel zeker aangepast. Op de achterkant van het toestel is zelfs de tekst “with HTC Sense” te vinden.

Verder zien we dat het gerucht dat de telefoon een qHD-scherm zou hebben wel klopt. De icoontjes in de notificatiebalk zijn duidelijk kleiner dan bij de HTC Desire HD, wat erop wijst dat het om een hogere schermresolutie gaat. Berekeningen van GSM Arena wijzen uit dat de beeldverhouding 16:9 lijkt te zijn. Dat is dezelfde verhouding als qHD, terwijl WVGA-schermen een beeldverhouding van 15:9 hebben. Op de foto is dan ook te zien dat het nieuwe toestel iets smaller is dan de Desire HD.

Screenshot Acer Liquid Metal

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. pinobigb -

  De 16:9 verhouding van qHD is wat mij betreft niet een verbetering ten opzichte van de 15:9 van WVGA. Ik heb de schermdiagonaal van beide toestellen opgemeten in de foto en deze zijn gelijk, oftewel 4,3''.

  De Desire HD heeft met een diagonaal van 4,3'' en 480*800 pixels een afmeting van 2,21×3,69'' (5,61×9,37 cm, oppervlakte is 52,6 cm^2). De pixel density is 217 pixels/inch.
  De Pyramid heeft met een diagonaal van 4,3'' en 540×960 pixels een afmeting van 2,11×3,75'' (5,36×9,53 cm, oppervlakte is 51,0 cm^2). De pixel density is 256 pixels/inch.

  Het scherm van de Pyramid is dus maar liefst 2,5 mm smaller, en slechts 1,5 mm hoger. Ik vind dat best wel een groot verschil. Ik had liever een 15:9 scherm met 256 pixels/inch gezien.

  1. Dominick -

   Ik denk niet dat die paar vierkande mm nou zoveel uitmaakt. Daarentegen is 16:9 wel een stuk handiger mbt films enzo, dan win je die paar vierkante mm er makkelijk weer bij omdat je geen balken meer hebt (bij een dvd-film), of kleinere balken (bij een bioscoopfilm). Maar dat is natuurlijk ook waar je eigen voorkeur ligt 🙂

   Een hogere pixeldensity is natuurlijk altijd goed 😀 Denk ook niet dat er een formaat bestaat dat 15:9 is en ongeveer die pixeldichtheid heeft op een scherm van 4,3"

   1. pinobigb -

    Ik denk ook dat een dergelijk scherm simpelweg niet bestaat.

    Ik vind 16:9 zelf niet handiger, daar ik zelden films kijk op mijn toestel. Ik heb liever een wat breder scherm voor het lezen van internetpagina's. Zoals je al zegt, het zal niet heel veel uitmaken, maar ik vind het jammer.

   2. Dominick -

    stukje persoonlijke voorkeur idd 🙂 Wat wel sowieso jammer is, is dat er voor dit formaat nog nauwelijks apps zijn 🙁

 2. Pinobigbird -

  In het artikel wordt gezegd dat te zien is dat er Gingerbread op het apparaat draait. Ik mis echter de foto of een link naar de bron. :S

  1. Dominick -

   Oh **** vergeten de foto te uploaden :X Wij zijn ook maar mensen 🙁

   Link naar de bron staat er wel in onder GSM Arena 🙂

   Edit: wat DaannO zegt 😛

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters