'Foto's Logitech iPhone gamepad uitgelekt'

Aangezien iOS sinds de zevende versie ondersteuning voor game-controllers biedt is Logitech druk bezig om een accessoire voor die functionalteit te ontwikkelen. Inmiddels zijn er een tweetal foto’s van het product in kwestie uitgelekt waaruit op te maken valt hoe de controller er uit moet gaan zien.

De foto’s zijn afkomstig van EVLeaks, het Twitter-account van een journalist die in het verleden verantwoordelijk was voor legio accurate geruchten. Op de foto’s valt te zien dat de gamepad van Logitech over vier knoppen, twee triggers en een vierpuntsdruktoets zal beschikken. De gamepad ziet er uit als een hoes waar de iPhone 5 ingestopt kan worden. Of Logitech ook een gamepad voor de iPhone 4 zal leveren is nog niet bekend.

Eén van de vernieuwingen in de zevende versie van Apple’s mobiele besturingsysteem is de ondersteuning voor gamepads. Ontwikkelaars van iOS-spelletjes kunnen dankzij een API ondersteuning voor gamepads implementeren waar fabrikanten van accessoires gebruik van kunnen maken. Voor veel games zijn fysieke knoppen een betere manier van besturen dan de traditionele touchscreen-implementatie.

Wanneer de controller van Logitech op de markt zal komen is nog niet bekend. Vorige maand publiceerde de fabrikant nog een teaser voor de controller op haar Facebook-pagina maar ze liet verder niks los over de accessoire.

'Foto's Logitech iPhone gamepad uitgelekt' bvhpvhaccaaqyb5 
'Foto's Logitech iPhone gamepad uitgelekt' bvg4yjrciaaz tg 

Bron: @evleaks

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters