Foto's smartwatch Samsung gelekt

Venturebeat heeft foto’s in handen gekregen van de nieuwe smartwatch van Samsung, de Galaxy Gear. Op de foto’s is een rechthoekig horloge te zien dat nogal groot is, en Android-apps kan draaien.

Foto's smartwatch Samsung gelekt samsung smartwatch

Het horloge wordt waarschijnlijk pas komende woensdag op de IFA-beurs in Berlijn officieel onthuld, maar Venturebeat wist al foto’s op de kop te tikken en heeft ze gepubliceerd. De site waarschuwt ervoor dat Samsung erom bekendstaat dat er vele prototypes van een nieuw apparaat worden gemaakt, en dat het horloge op de foto dus niet het definitieve ontwerp hoeft te zijn. Maar het zal niet ver van het uiteindelijke product zijn, verwacht de nieuwssite.

De foto’s zijn afkomstig uit een video die Samsung over het nieuwe horloge heeft laten maken. Daarop is te zien dat het apparaatje een OLED-scherm krijgt van hoge kwaliteit met een vierkant scherm.

De schermdiagonaal meet 3 inch en daarmee is het een flink apparaat voor om de pols. Rondom het scherm zitten nog flinke randen, waardoor het vierkante scherm in een rechthoekig horloge wordt verpakt.

Het horloge is uitgevoerd in zwart en grijs, maar dat zou in de definitieve versie nog kunnen veranderen,. De horlogeband is groot uitgevallen en ziet er mannelijk uit. Hoewel het horloge volgens Venturebeat niet zwaar is, zit het nogal losjes om een kleine pols.

Via bluetooth maakt het horloge contact met een telefoon van de Galaxy-reeks van Samsung. Wellicht kan het ook Androidtoestellen van andere fabrikanten aansturen. WiFi is aanwezig voor internettoegang, en het apparaat toont ook e-mails als het niet met de telefoon verbonden is.

In het bandje bevindt zich een 4-megapixelcamera en er zitten in de gesp speakers verborgen. De camera kan benut worden om ‘gezondheidsdata’ op te slaan. Je kunt foto’s maken van je voedsel, en dat vervolgens laten categoriseren.

Andere specificaties vermelden Samsung S Voice voor spraakcommando’s. Er worden Android-apps meegeleverd voor social media, fitness en gezondheid enzovoorts, en er is uiteraard integratie met Galaxy-telefoons en -tablets. Met swipen kan gewisseld worden tussen apps, de camera of de galerij. Het horloge is in staat om te telefoneren en zou meer dan tien uur aaneengesloten op een batterijlading kunnen werken.

Update

Sammyhub heeft een nieuw bericht gepost, waaruit blijkt dat de getoonde foto’s van Venturebeat niet het definitieve product laten zien. Die wijsheid heeft Sammyhub van Gigaom. Samsung heeft er naar alle waarschijnlijkheid een onaantrekkelijk uitziende case omheen gedaan, om het echte design niet te laten uitlekken.

Foto's smartwatch Samsung gelekt samsung smartwatch 2 
Foto's smartwatch Samsung gelekt samsung smartwatch 4 
Foto's smartwatch Samsung gelekt samsung smartwatch 5 
Foto's smartwatch Samsung gelekt samsung smartwatch 1 
Foto's smartwatch Samsung gelekt samsung smartwatch 3 

Bron: Venturebeat

tags:
  KEF porsche design

  De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

  WebVR Samsung Gear VR

  VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

  smartphone controller

  Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

  Apple AirPods ontploft

  Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

  Ringke Fusion

  De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

  iPhone X selfie camera

  ‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters