‘Foto’s Tizen-smartphone Samsung Z op straat’

Eigenlijk had de Z, Samsungs eerste Tizen-smartphone, al onthuld moeten zijn. Maar, zoals wel vaker met Tizen, is de komst van de smartphone weer eens uitgesteld. Toch zijn er nu foto’s van de Samsung Z ‘in real life’ nu uitgelekt.

‘Foto’s Tizen-smartphone Samsung Z op straat’ tizen2
Samsung Z met Tizen

De Samsung Z had eigenlijk vorige maand in Rusland aangekondigd moeten worden op een ontwikkelaarsbeurs. Dat ging niet door: Samsung wil eerst het applicatie-aanbod voor Tizen uitbreiden. Anders heeft het niet zo veel zin om de smartphone op de markt te brengen, meent Samsung.

Het is precies het manco voor Tizen. Apps zijn er nog niet bepaald in overvloed. Samsung heeft al eens een app-contest uitgeschreven met geldprijzen, om ontwikkelaars warm te maken voor het ontwikkelen van Tizen-apps.

Onbekend is wanneer de Samsung Z nu echt op de markt komt. De foto’s die nu zijn uitgelekt zorgen er in ieder geval voor dat er weer een teken van leven is van de Z.

De Samsung Z beschikt over best redelijke specificaties, met onder andere een superamoled 4,8 inch-scherm. Deze heeft de 720p-resolutie. De processor heeft vier kernen en klokt 2,3 GHz. Er is 2 GB aan ram beschikbaar en 16 GB voor opslag. Dit kun je uitbreiden tot en met 64 GB door middel van een microSD-kaart.

De batterij heeft 2600 mAh inhoud. Een gemiddelde hoeveelheid, al is nog onbekend hoe lang de smartphone het echt uithoudt. We weten immers nog niet of Tizen een licht of zwaar besturingssysteem is.

Aan de voorkant zit een selfiecamera die fotootjes schiet in 2,1 MP. De camera aan de voorkant maakt kiekjes in 8 MP. Op het oog dus niets bijzonders. Leuk en wel, die specs. Maar wij willen onderhand wel eens met de Samsung Z aan de slag!

‘Foto’s Tizen-smartphone Samsung Z op straat’ tizen1 
‘Foto’s Tizen-smartphone Samsung Z op straat’ tizen3 

Bron: Tizen Experts

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters