‘Foto’s Tizen-smartphone Samsung Z op straat’

Eigenlijk had de Z, Samsungs eerste Tizen-smartphone, al onthuld moeten zijn. Maar, zoals wel vaker met Tizen, is de komst van de smartphone weer eens uitgesteld. Toch zijn er nu foto’s van de Samsung Z ‘in real life’ nu uitgelekt.

‘Foto’s Tizen-smartphone Samsung Z op straat’ tizen2
Samsung Z met Tizen

De Samsung Z had eigenlijk vorige maand in Rusland aangekondigd moeten worden op een ontwikkelaarsbeurs. Dat ging niet door: Samsung wil eerst het applicatie-aanbod voor Tizen uitbreiden. Anders heeft het niet zo veel zin om de smartphone op de markt te brengen, meent Samsung.

Het is precies het manco voor Tizen. Apps zijn er nog niet bepaald in overvloed. Samsung heeft al eens een app-contest uitgeschreven met geldprijzen, om ontwikkelaars warm te maken voor het ontwikkelen van Tizen-apps.

Onbekend is wanneer de Samsung Z nu echt op de markt komt. De foto’s die nu zijn uitgelekt zorgen er in ieder geval voor dat er weer een teken van leven is van de Z.

De Samsung Z beschikt over best redelijke specificaties, met onder andere een superamoled 4,8 inch-scherm. Deze heeft de 720p-resolutie. De processor heeft vier kernen en klokt 2,3 GHz. Er is 2 GB aan ram beschikbaar en 16 GB voor opslag. Dit kun je uitbreiden tot en met 64 GB door middel van een microSD-kaart.

De batterij heeft 2600 mAh inhoud. Een gemiddelde hoeveelheid, al is nog onbekend hoe lang de smartphone het echt uithoudt. We weten immers nog niet of Tizen een licht of zwaar besturingssysteem is.

Aan de voorkant zit een selfiecamera die fotootjes schiet in 2,1 MP. De camera aan de voorkant maakt kiekjes in 8 MP. Op het oog dus niets bijzonders. Leuk en wel, die specs. Maar wij willen onderhand wel eens met de Samsung Z aan de slag!

‘Foto’s Tizen-smartphone Samsung Z op straat’ tizen1 
‘Foto’s Tizen-smartphone Samsung Z op straat’ tizen3 

Bron: Tizen Experts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters