Foto's van Tizen-telefoon verschenen

Foto’s van een werkende telefoon op het besturingssysteem Tizen zijn verschenen op een Griekse site. De foto’s laten het toestel niet zo goed zien, maar het besturingssysteem wel.

Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen capture2

Het lijkt erop dat het een Samsungtoestel is. Dat is in lijn met eerdere verhalen dat Samsung ergens in augustus of september dit jaar een high-end Tizen-smartphone zou uitbrengen.

De Griekse site, Tizen.gr, laat op een van de foto’s een ‘about phone’-menu zien waarop het typenummer GT-18800 is te zien. Dat duidt op een Samsung. Op de andere plaatjes is te zien dat Samsung een aantal eigen apps heeft geporteerd naar het besturingssysteem, dat een van de opvolgers van MeeGo is. Zo is te zien hoe Siri-kloon S-Voice erop staat, evenals S-Beam en WiFi Direct. De getoonde versie van Tizen is 2.1.

Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een telefoon die in een beperkte oplage van vijfhonderd stuks wordt uitgebracht, en bestemd is voor software-ontwikkelaars die apps willen maken voor het nieuwe platform. De Tizen Developer Conference zou het moment zijn waarop de telefoons worden verspreid. Het kan dus goed zijn dat deze telefoon de winkels nooit zal halen, omdat het nog maar een prototype is.

Specificaties van dit toestel zijn niet te ontdekken, behalve de resolutie van het scherm: 720p HD. Volgens eerdere uitlatingen van Samsung wordt de eerste Tizentelefoon van de Koreaanse fabrikant uitgerust met de beste hardware; maar wat dat precies betekent is dus nog onbekend.

Ongeveer een jaar geleden lekte ook al een aantal foto’s uit van een Tizentelefoon. Dat toestel was puur bedoeld voor software-ontwikkelaars en is nooit op de markt gebracht.

Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen 14 
Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen 24 
Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen 34 
Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen 42 
Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen 5 

Bron: Slashgear

Samsung Galaxy Note 9 Samsung Galaxy S9 review uitgelicht

Nieuwe details Samsung Galaxy Note 9 duiken al op lees verder

vivoX21UD2

Gelekte prijs OnePlus 6 zorgt voor ophef, maar is dat nodig? lees verder

Vivo X21

Vivo x21 UD: iPhone X met in-display vingerafdrukscanner lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters