Foto's van Tizen-telefoon verschenen

Foto’s van een werkende telefoon op het besturingssysteem Tizen zijn verschenen op een Griekse site. De foto’s laten het toestel niet zo goed zien, maar het besturingssysteem wel.

Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen capture2

Het lijkt erop dat het een Samsungtoestel is. Dat is in lijn met eerdere verhalen dat Samsung ergens in augustus of september dit jaar een high-end Tizen-smartphone zou uitbrengen.

De Griekse site, Tizen.gr, laat op een van de foto’s een ‘about phone’-menu zien waarop het typenummer GT-18800 is te zien. Dat duidt op een Samsung. Op de andere plaatjes is te zien dat Samsung een aantal eigen apps heeft geporteerd naar het besturingssysteem, dat een van de opvolgers van MeeGo is. Zo is te zien hoe Siri-kloon S-Voice erop staat, evenals S-Beam en WiFi Direct. De getoonde versie van Tizen is 2.1.

Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om een telefoon die in een beperkte oplage van vijfhonderd stuks wordt uitgebracht, en bestemd is voor software-ontwikkelaars die apps willen maken voor het nieuwe platform. De Tizen Developer Conference zou het moment zijn waarop de telefoons worden verspreid. Het kan dus goed zijn dat deze telefoon de winkels nooit zal halen, omdat het nog maar een prototype is.

Specificaties van dit toestel zijn niet te ontdekken, behalve de resolutie van het scherm: 720p HD. Volgens eerdere uitlatingen van Samsung wordt de eerste Tizentelefoon van de Koreaanse fabrikant uitgerust met de beste hardware; maar wat dat precies betekent is dus nog onbekend.

Ongeveer een jaar geleden lekte ook al een aantal foto’s uit van een Tizentelefoon. Dat toestel was puur bedoeld voor software-ontwikkelaars en is nooit op de markt gebracht.

Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen 14 
Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen 24 
Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen 34 
Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen 42 
Foto's van eerste Tizen-telefoon verschenen 5 

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Xaobotnik -

    Ik ben benieuwd of Samsung de mogelijkheden aan het onderzoeken is om met een eigen ecosysteem te gaan werken. Waarom zouden ze anders dit project altijd in leven hebben gehouden? Als er een van de spelers in de smartphone markt het zou kunnen, zou het Samsung zijn.

    Uiteraard hebben ze door het hele conglomeraat de facetten die nodig zijn om een telefoon samen te stellen. Maar ze hebben ook een dominante markt-aanwezigheid in alle segmenten en zijn daarmee een betrouwbare naam. Mensen zullen dus eerder voor een nieuw OS kiezen wanneer daar een naam als Samsung achter staat.

    Ook voor app developers telt dat uiteraard. Verder heeft Samsung natuurlijk een leuke portemonnee waarmee developers wat eerder overgehaald kunnen worden.

    Jolla heeft het de Meego-doorontwikkeling Sailfish ook een erg mooi OS. Van wat ik ervan gezien heb, mooier dan Tizen. Maar de voordelen die Samsung als organisatie kan exploiteren, heeft Jolla uiteraard bij lange na niet. Alleen het verhaal van 'we zijn oud-Nokia medewerkers'. Ze hebben enkel een deel van de tech enthousiasts en moeten de basis nog leggen voor alle externe factoren die voor een succesvol ecosysteem nodig zijn. Dit terwijl het bij Samsung er voor een groot deel al ligt, inclusief de marketingpower natuurlijk.

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters