Fotoserie: dit zijn de beste smartphonecamera’s van dit moment

Smartphonecamera’s zijn één van de belangrijkste onderdelen van toestellen. Iedereen wil natuurlijk mooie foto’s maken om bijvoorbeeld op social media te delen. Vraag jij je af welke smartphone van deze tijd écht een goede camera heeft? Daar kom je in deze fotoserie achter.

Wij hebben met vier smartphones verschillende foto’s gemaakt. De foto’s zijn gemaakt met de Samsung Galaxy S8 Plus, iPhone 7 Plus, Huawei P10 en Samsung Galaxy S7. Dit zijn toestellen die bekend staan om een goede smartphonecamera. Naast deze vier toestellen schieten de LG G6 en de Google Pixel ook goede foto’s. Wij hebben daar alleen geen samples van kunnen maken.

Eén foto is binnen gemaakt en twee foto’s zijn buiten gemaakt. Alle foto’s zijn op de automatische stand geschoten.

Binnen foto’s

Bij de eerste fotoserie ligt de focus op het turquoise blokje. Wat opvalt is dat de iPhone 7 Plus alleen op dat blokje gefocust is. De andere blokjes worden op volgorde van voren naar achteren onscherp. Bij de andere smartphones blijven bijna alle blokjes scherp.

De foto ziet er op de Huawei P10 het meest realistisch uit. Bij de Samsung Galaxy S7 en S8 zien de foto’s er bijna hetzelfde uit, maar er is wel wat verschil. Beide foto’s zijn gedetailleerd, maar de kleuren zien er bij de Galaxy S8 realistischer uit.

Natuurfoto

Bij deze foto is er alleen op de bloem gefocust. De iPhone heeft dit het best gedaan. De scherpte ligt namelijk het meest op de bloem. De foto ziet er bij de iPhone Plus 7 en Huawei P10 donker uit, terwijl bij de andere drie toestellen dat niet zo is.

Gebouw

De focus ligt hier op het hele gebouw. De Huawei P10 heeft het beste resultaat geleverd. Ook de Galaxy S8-serie heeft het niet slecht gedaan. De kleuren springen er namelijk goed uit. Bij de iPhone 7 Plus zien de kleuren er donker uit.

Je kan een smartphone kiezen door te kijken naar waar jij de camera voor gaat gebruiken. Laat ons in de reacties weten wat je van deze fotoserie vindt. Ben je opzoek naar een smartphone en weet je niet welke je moet kiezen? Bekijk dan hier onze telekoopwijzer.

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

iPhone X concept

Dit is de iPhone X opvolger van onze dromen lees verder

smartphone hoofd straling

Straling van smartphones is toch niet zo slecht als gedacht lees verder

Samsung Galaxy S9 transparant

WANT: Transparante Samsung Galaxy S9 is mooier dan ooit lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters