Fotoserie: dit zijn de beste smartphonecamera’s van dit moment

Smartphonecamera’s zijn één van de belangrijkste onderdelen van toestellen. Iedereen wil natuurlijk mooie foto’s maken om bijvoorbeeld op social media te delen. Vraag jij je af welke smartphone van deze tijd écht een goede camera heeft? Daar kom je in deze fotoserie achter.

Wij hebben met vier smartphones verschillende foto’s gemaakt. De foto’s zijn gemaakt met de Samsung Galaxy S8 Plus, iPhone 7 Plus, Huawei P10 en Samsung Galaxy S7. Dit zijn toestellen die bekend staan om een goede smartphonecamera. Naast deze vier toestellen schieten de LG G6 en de Google Pixel ook goede foto’s. Wij hebben daar alleen geen samples van kunnen maken.

Eén foto is binnen gemaakt en twee foto’s zijn buiten gemaakt. Alle foto’s zijn op de automatische stand geschoten.

Binnen foto’s

Bij de eerste fotoserie ligt de focus op het turquoise blokje. Wat opvalt is dat de iPhone 7 Plus alleen op dat blokje gefocust is. De andere blokjes worden op volgorde van voren naar achteren onscherp. Bij de andere smartphones blijven bijna alle blokjes scherp.

De foto ziet er op de Huawei P10 het meest realistisch uit. Bij de Samsung Galaxy S7 en S8 zien de foto’s er bijna hetzelfde uit, maar er is wel wat verschil. Beide foto’s zijn gedetailleerd, maar de kleuren zien er bij de Galaxy S8 realistischer uit.

Natuurfoto

Bij deze foto is er alleen op de bloem gefocust. De iPhone heeft dit het best gedaan. De scherpte ligt namelijk het meest op de bloem. De foto ziet er bij de iPhone Plus 7 en Huawei P10 donker uit, terwijl bij de andere drie toestellen dat niet zo is.

Gebouw

De focus ligt hier op het hele gebouw. De Huawei P10 heeft het beste resultaat geleverd. Ook de Galaxy S8-serie heeft het niet slecht gedaan. De kleuren springen er namelijk goed uit. Bij de iPhone 7 Plus zien de kleuren er donker uit.

Je kan een smartphone kiezen door te kijken naar waar jij de camera voor gaat gebruiken. Laat ons in de reacties weten wat je van deze fotoserie vindt. Ben je opzoek naar een smartphone en weet je niet welke je moet kiezen? Bekijk dan hier onze telekoopwijzer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Anton van der poel -

    Voorzover ik heb begrepen is er niet een de beste camfone de ene is beter voor bepaalde foto’s en slechter voor ander
    e zie het recentelijk uitgebrachte artikel door the verge waarin wel de hoogst
    e dxo rated smartphone camera werd .meegenomen

  2. Imre -

    Een artikel over de beste smartphonecamera’s van dit moment en dan een toestel die door bijna alle tech websites en DxOMark als beste wordt uitgeroepen niet opnemen. Dan is de titel van dit artikel echt niet te verantwoorden..

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Redesign: zo gaat Spotify er binnenkort uit zien op je smartphone lees verder

iPhone X kloon

Leagoo S9: lijkt op een iPhone X, klinkt als een Galaxy S9, maar is een Chinese Kloon lees verder

Apple iPhone X

Pas op: consumenten gedupeerd met neppe iPhone X die op Android draait lees verder

Huawei Honor 9 Lite

Huawei Honor 9 Lite duikt op: mid-ranger met dunne schermranden lees verder

Samsung kopieert voor de Galaxy S9 Apple’s controversiële strategie lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters