‘Deze fouten maakte Samsung bij de Note 7-batterij’

Samsung heeft met de Samsung Galaxy Note 7 een van de grootste flops in de smartphonehistorie op de markt gezet. De telefoon bleek brandgevaarlijk en een terugroepactie en definitief productiestop volgde. De precieze oorzaak van de explosies en Samsungs aandeel daarin blijven echter nog wat onduidelijk. Daarom heeft oprichter en directeur van ingenieursbedrijf Instrumental Anna-Katrina Shedletsky besloten het assemblageproces onder de loep te nemen.

Isolatielagen door design nutteloos

Samsung Galaxy Note 7 vertrouwenZij maakte met haar team een Galaxy Note 7 open en analyseerde eventuele problemen. Daaruit kwam dat de smartphone onder normaal gebruik uit kan zetten en zo de batterij kan belasten. Daardoor komt er druk op de positieve en negatieve cellaag en de isolerende lagen ertussen. Als deze lagen te dicht tegen elkaar aangeperst worden, wordt de isolatie vrijwel nutteloos. De twee geladen lagen beginnen elkaar energie te voeden, waardoor kortsluiting kan ontstaan en de temperatuur omhooggaat. Daardoor ontstaat rook- en explosiegevaar.

‘Testen van batterij Samsung Galaxy Note 7 kostte teveel tijd’

“Het testen van batterijen is berucht om hoeveel tijd het kost en duizenden batterijen moeten getest worden om significante resultaten te krijgen”, zo vertelt Shedletsky. “Het is goed mogelijk dat Samsung zijn batterijproductieproces tijdens de ontwikkeling veranderd heeft. Daarna kan het zijn dat Samsung de nieuwste versies van de batterijen niet zo rigoureus heeft getest als de oude.”

Ook de ruimte die Samsung (niet) tussen het moederbord en het batterijcompartiment van de Samsung Galaxy Note 7 liet zal niet geholpen hebben. Soms was deze kleiner dan 0,1 mm. Op de Z-as was er zelf helemaal geen ruimte, terwijl er minstens tien procent ruimte hoort te zijn.

Samsung wil oorzaak nog in 2016 bekendmaken

Samsung heeft aangekondigd dat het ook zelf onderzoek dat naar de oorzaak van de explosies. De fabrikant zegt dat het de oorzaak nog voor 2017 naar buiten wil brengen. De verwachting is dat het bedrijf in februari van volgend jaar zijn Samsung Galaxy S8 aankondigt.

Bron: Instrumental via PocketNow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters