‘Deze fouten maakte Samsung bij de Note 7-batterij’

Samsung heeft met de Samsung Galaxy Note 7 een van de grootste flops in de smartphonehistorie op de markt gezet. De telefoon bleek brandgevaarlijk en een terugroepactie en definitief productiestop volgde. De precieze oorzaak van de explosies en Samsungs aandeel daarin blijven echter nog wat onduidelijk. Daarom heeft oprichter en directeur van ingenieursbedrijf Instrumental Anna-Katrina Shedletsky besloten het assemblageproces onder de loep te nemen.

Isolatielagen door design nutteloos

Samsung Galaxy Note 7 vertrouwenZij maakte met haar team een Galaxy Note 7 open en analyseerde eventuele problemen. Daaruit kwam dat de smartphone onder normaal gebruik uit kan zetten en zo de batterij kan belasten. Daardoor komt er druk op de positieve en negatieve cellaag en de isolerende lagen ertussen. Als deze lagen te dicht tegen elkaar aangeperst worden, wordt de isolatie vrijwel nutteloos. De twee geladen lagen beginnen elkaar energie te voeden, waardoor kortsluiting kan ontstaan en de temperatuur omhooggaat. Daardoor ontstaat rook- en explosiegevaar.

‘Testen van batterij Samsung Galaxy Note 7 kostte teveel tijd’

“Het testen van batterijen is berucht om hoeveel tijd het kost en duizenden batterijen moeten getest worden om significante resultaten te krijgen”, zo vertelt Shedletsky. “Het is goed mogelijk dat Samsung zijn batterijproductieproces tijdens de ontwikkeling veranderd heeft. Daarna kan het zijn dat Samsung de nieuwste versies van de batterijen niet zo rigoureus heeft getest als de oude.”

Ook de ruimte die Samsung (niet) tussen het moederbord en het batterijcompartiment van de Samsung Galaxy Note 7 liet zal niet geholpen hebben. Soms was deze kleiner dan 0,1 mm. Op de Z-as was er zelf helemaal geen ruimte, terwijl er minstens tien procent ruimte hoort te zijn.

Samsung wil oorzaak nog in 2016 bekendmaken

Samsung heeft aangekondigd dat het ook zelf onderzoek dat naar de oorzaak van de explosies. De fabrikant zegt dat het de oorzaak nog voor 2017 naar buiten wil brengen. De verwachting is dat het bedrijf in februari van volgend jaar zijn Samsung Galaxy S8 aankondigt.

Bron: Instrumental via PocketNow

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoeken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Apple iPhone LCD

Bekende analist deelt prijzen nieuwe iPhones lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters