Foxconn bouwt grootste telefoonfabriek ter wereld

Foxconn, de belangrijkste iPhonebouwer voor Apple, bouwt een nieuwe fabriek in Zhengzhou in China. Daar staat al een iPhonefabriek. Die wordt tweemaal zo groot en na de verbouwing moet de fabriek dagelijks 400.000 iPhones de wereld in pompen.

foxconn zhengzhou fabriek in aanbouw

De fabriek heeft desondanks overcapaciteit; er kunnen waarschijnlijk ook nog telefoons van andere merken worden gemaakt. In de China Daily wordt gemeld dat de fabriek, nadat die klaar is, de grootste telefoonfabriek ter wereld is.

De fabriek zal volgend jaar al voor twintig miljard dollar aan telefoons produceren. Nu al werken er 130.000 mensen. Foxconn bouwt fabrieken het liefst in het binnenland van China, waar de lonen lager zijn dan in de kustprovincies. Het scheelt de fabriek ongeveer een derde in de arbeidskosten.

Foxconn handelt met de fabriek op het platteland ook naar de wensen van de Chinese overheid, die de arbeidsmigratie naar die rijkere kustgebieden wil tegenhouden.

Foxconn heeft nog veel meer reusachtige elektronicafabrieken in China. In totaal werken er 1,2 miljoen mensen bij Foxconn, van wie de meeste ergens in het binnenland van China. Maar Foxconn heeft ook productielijnen in Europa, Centraal- en Zuid-Amerika en India. De fabrikant maakt producten voor Sharp, Microsoft, Google en Samsung, maar is vooral bekend om zijn Apple-producten: vooral door de iPhone en de iPad. Daarnaast kwam Foxconn de afgelopen tijd in relatie met Apple in het nieuws vanwege de slechte arbeidsomstandigheden die er heersen.

Bron: Electronista

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters