Foxconn bouwt grootste telefoonfabriek ter wereld

Foxconn, de belangrijkste iPhonebouwer voor Apple, bouwt een nieuwe fabriek in Zhengzhou in China. Daar staat al een iPhonefabriek. Die wordt tweemaal zo groot en na de verbouwing moet de fabriek dagelijks 400.000 iPhones de wereld in pompen.

foxconn zhengzhou fabriek in aanbouw

De fabriek heeft desondanks overcapaciteit; er kunnen waarschijnlijk ook nog telefoons van andere merken worden gemaakt. In de China Daily wordt gemeld dat de fabriek, nadat die klaar is, de grootste telefoonfabriek ter wereld is.

De fabriek zal volgend jaar al voor twintig miljard dollar aan telefoons produceren. Nu al werken er 130.000 mensen. Foxconn bouwt fabrieken het liefst in het binnenland van China, waar de lonen lager zijn dan in de kustprovincies. Het scheelt de fabriek ongeveer een derde in de arbeidskosten.

Foxconn handelt met de fabriek op het platteland ook naar de wensen van de Chinese overheid, die de arbeidsmigratie naar die rijkere kustgebieden wil tegenhouden.

Foxconn heeft nog veel meer reusachtige elektronicafabrieken in China. In totaal werken er 1,2 miljoen mensen bij Foxconn, van wie de meeste ergens in het binnenland van China. Maar Foxconn heeft ook productielijnen in Europa, Centraal- en Zuid-Amerika en India. De fabrikant maakt producten voor Sharp, Microsoft, Google en Samsung, maar is vooral bekend om zijn Apple-producten: vooral door de iPhone en de iPad. Daarnaast kwam Foxconn de afgelopen tijd in relatie met Apple in het nieuws vanwege de slechte arbeidsomstandigheden die er heersen.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Luuk -

  Met zoon bericht krab ik mezelf toch achter me oren hoeveel deze maatschappij consumeert. Ik doe er zelf aan mee maar wat zou het mooi zijn als het mensen ook eens een keer nee durfden te zeggen tegen de nieuwste gadgets

 2. Angelo -

  Sorry hoor Bart, maar dacht dat je wat geleerd had inmiddels. Je praat net alsof Apple en Foxconn 1 zijn.
  Foxconn maakt misschien in 2 van zijn 19 fabrieken in China producten voor apple, en al zou dat daar voor 80 a 90 % gebeuren is het nog geen apple fabriek.

  Foxconn bestaat al langer, en de laatste paar jaar hebben ze extra werk voor apple.. niets bijzonders.

  En waarom is Foxconn vooral bekend om zijn apple producten..?? de zelfmoorden en het niet rekeing houden met het milleu.. vermeld dat dan ook!!

  En 400000 per dag is ook weer zo.. Ik blijf er bij dat jou artiklen over apple niet deugen, terwijl we in dit artikel toch eigenlijk over foxconn hebben.

  1. Dominick -

   "En waarom is Foxconn vooral bekend om zijn apple producten..?? de zelfmoorden en het niet rekeing houden met het milleu.. vermeld dat dan ook!!"

   Daar heb je een punt, die heb ik erin verwerkt. Verder staat in het artikel precies hoe het zit. De nieuwe fabriek wordt neergezet vanwege de vele iPhoneorders en gaat dus ook vooral iPhones maken, maar ook andere toestellen. Daarnaast staat in de laatste alinea ook duidelijk dat Foxconn veel meer dan Appleproducten maakt.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters