'Foxconn gaat naar Taiwan verhuizen'

Tijdens een recente aandeelhoudersbijeenkomst heeft het moederbedrijf van Foxconn, de Hon Hai groep volgens bronnen bekend gemaakt dat het bedrijf grotendeels van China naar Taiwan, Vietnam en India zal verhuizen.

foxconnWat zeker is, is dat het bedrijf de compensatie voor families waarvan familieleden die werknemer zijn bij Foxconn zelfmoord hebben gepleegd opschort. Volgens Foxconn zou deze compensatie juist als een soort beloning voor zelfmoord dienen. Deze uitspraak verduidelijkten ze met een afscheidsbrief van een werknemer die zelfmoord had gepleegd. Daarin schreef de werknemer aan zijn moeder dat zelfmoord voor hem de enige manier was om haar op de been te kunnen houden door de compensatie die ze zou krijgen.

Foxconn kwam de laatste tijd vaak in het nieuws door de vele zelfmoordpogingen die er plaats vonden. Apple had al gereageerd met de claim dat ze zouden investeren in hogere lonen voor de werknemers. Ook hadden bedrijven als Dell en Nokia die daar ook hun producten laten maken gereageerd.

Bron: Into Mobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. menno -

    ik hoop egt niet dat dit bedrijf uit elkaar gaat valle.
    mijn pc en server bezitten een moederbord van foxconn.
    werken goed.
    in mn verleeden p3 heb ik ook foxconn gehad heeft het ook goed gedaan.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters