Voormalig Foxconn-manager aangeklaagd voor stelen 5700 iPhones

Een voormalig manager van Foxconn, dat onderdelen voor onder meer Apple produceert, is aangeklaagd voor het stelen en verkopen van 5700 iPhones in China. Dat meldt Asiaone. De manager, die de achternaam Tsai draagt, heeft met de verkoop ongeveer anderhalf miljoen dollar verdient.

Prototypes verkopen in plaats van vernietigen

'iPhone 5S veruit populairste iPhone in de VS'Naar verluidt heeft Tsai in 2013 en 2014 acht van zijn werknemers in het Chinese Shenzhen gevraagd duizenden iPhone 5- en 5s-modellen weg te smokkelen. Daarna verkochten zij deze prototypes, die eigenlijk vernietigd hadden moeten worden, aan winkels in de stad. Daarbij verdiende Tsai dus ongeveer anderhalf miljoen dollar.

De voormalig leidinggevende van Foxconn wordt aangeklaagd wegens vertrouwensbreuk. Er hangt hem een maximale celstraf van tien jaar boven het hoofd, zo zeggen aanklagers.

Veel schandalen bij Foxconn

Dit is niet de eerste keer dat Foxconn verwikkeld raakt in een schandaal. In 2014 werden ook al vijf werknemers van het Taiwanese bedrijf aangeklaagd vanwege vertrouwensbreuk. Zij hadden naar verluidt omgerekend 4,7 miljoen euro aan smeergeld hebben geaccepteerd, in ruil voor het goedkeuren van kwaliteitscontroles en het kopen van apparatuur van andere fabrikanten. Zij werden vorige maand veroordeeld, waarbij de zwaarste straf tien jaar en zes maanden celstraf is. Ook onrust van werknemers, een stortvloed aan zelfmoorden onder werknemers en het gebruik van minderjarige stagiairs hebben de reputatie van het bedrijf geen goed gedaan.

Bron: AsiaOne via NU.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters