Foxconn medewerkers in elkaar geslagen

Een aantal medewerkers van Foxconn, het bedrijf dat voor Apple de iPods, iPads en iPhones fabriceert, zijn kortgeleden door bewakers van het bedrijf in elkaar geslagen. Dat blijkt uit een video van de Chinese televisie die Gizmodo vandaag online heeft gezet.

Foxconn medewerkers

Het gaat al een tijdje bergafwaarts met de omstandigheden in de fabrieken van Foxconn. Zo waren er in een half jaar zeven pogingen tot zelfmoord van werknemers waarvan er vijf echt zelfmoord hebben gepleegd. Dit aantal is de laatste maand gestegen naar dertig medewerkers die een poging tot zelfmoord hebben gedaan.

Het werk in de fabriek bestaat vooral uit repetitieve taken en is daardoor erg saai. Een Chinees blad had een verslaggever naar de fabriek gestuurd om erachter te komen hoe erg het was en die getuigde van erbarmelijke omstandigheden. Het is nu de vraag of Apple en andere bedrijven die bij Foxconn hun producten laten fabriceren hier iets mee gaan doen of dat ze de situatie accepteren zoals die nu is. Voor bedrijven die zaken doen met Foxconn kan het zeer schadelijk zijn als zij dit soort toestanden klakkeloos accepteren, mede doordat er tegenwoordig door verschillende organisaties lijsten bijgehouden wordt over de mate van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Bron: Gizmodo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters