Foxconn-medewerkers krijgen nieuwe loonsverhoging

Na de subsidie voor werknemers van Foxconn die Apple vorige week aankondigde, heeft nu ook Foxconn zelf aangekondigd haar personeel meer te betalen. Het loon zal meer dan verdubbeld worden ten opzichte van het basisloon even geleden.

Foxconn

De flinke media aandacht voor de penibele werkomstandigheden van medewerkers van Foxconn begint zijn vruchten af te werpen. Eerst werd al bekend dat één van de grootste klanten van Foxconn, Apple, de werknemers gaat steunen met een deel van haar eigen winst. Nu heeft Foxconn zelf bekend gemaakt dat er een loonsverhoging komt voor medewerkers, aanvankelijk alleen die van de fabrieken in Shenzhen. De 300.000 werknemers in Shenzhen zullen na een screening van drie maanden in oktober hogere lonen krijgen en medewerkers in andere fabrieken van Foxconn zullen later volgen.

Het basisloon van een fabrieksmedewerker van Foxconn ligt nu op 900 Chinese yuan; zo’n €110,- per maand. Nieuwe medewerkers krijgen inmiddels al een loon van 1200 yuan, ofwel €145,- Na de loonsverhoging zal het loon van een medewerker van de Shenzhen-fabriek per maand een bedrag van 2000 yuan krijgen, wat gelijk staat aan bijna 245 euro. Een woordvoerder van Foxconn zei daarbij dat ze bezig zijn de werkomstandigheden ‘best-in-class’ te maken.

Bron: Cellular News

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters