Foxconn-medewerkers krijgen nieuwe loonsverhoging

Na de subsidie voor werknemers van Foxconn die Apple vorige week aankondigde, heeft nu ook Foxconn zelf aangekondigd haar personeel meer te betalen. Het loon zal meer dan verdubbeld worden ten opzichte van het basisloon even geleden.

Foxconn

De flinke media aandacht voor de penibele werkomstandigheden van medewerkers van Foxconn begint zijn vruchten af te werpen. Eerst werd al bekend dat één van de grootste klanten van Foxconn, Apple, de werknemers gaat steunen met een deel van haar eigen winst. Nu heeft Foxconn zelf bekend gemaakt dat er een loonsverhoging komt voor medewerkers, aanvankelijk alleen die van de fabrieken in Shenzhen. De 300.000 werknemers in Shenzhen zullen na een screening van drie maanden in oktober hogere lonen krijgen en medewerkers in andere fabrieken van Foxconn zullen later volgen.

Het basisloon van een fabrieksmedewerker van Foxconn ligt nu op 900 Chinese yuan; zo’n €110,- per maand. Nieuwe medewerkers krijgen inmiddels al een loon van 1200 yuan, ofwel €145,- Na de loonsverhoging zal het loon van een medewerker van de Shenzhen-fabriek per maand een bedrag van 2000 yuan krijgen, wat gelijk staat aan bijna 245 euro. Een woordvoerder van Foxconn zei daarbij dat ze bezig zijn de werkomstandigheden ‘best-in-class’ te maken.

Bron: Cellular News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters