Foxconn neemt 3000 man personeel in dienst voor ontwikkeling Firefox OS-telefoons

De Chinese elektronicafabrikant Foxconn neemt drieduizend nieuwe arbeiders in dienst die gaan werken aan telefoons die werken op Firefox OS, het besturingssysteem van Mozilla.

Eerste ervaring met Firefox OS mozilla1

Al eerder werd bekend dat Foxconn veel ziet in het Firefox besturingssysteem. De drieduizend arbeiders houden zich niet alleen met de productie van Firefox OS-mobieltjes bezig, ook ontwikkelen ze software en werken ze aan ‘cloud computing’ voor het nieuwe OS. Zij worden aan het werk gezet in de stad Koahsiung.

Mozilla mikt met Firefox OS op de onderkant van de markt. Inmiddels heeft de maker van de Firefox-browser contracten gesloten met een flink aantal telco’s die de Firefox-mobieltjes willen gaan verkopen. Mozilla stelt de telco’s in staat om het besturingssysteem helemaal aan hun eigen wensen aan te passen. Zo hoopt Mozilla flink wat Firefox OS-mobieltjes tegen zeer lage prijzen in de winkels, en in de zakken van consumenten te krijgen.

Foxconn, waar meer dan een miljoen Chinezen werken, wil graag wat minder afhankelijk worden van Apple, waar het bedrijf nu de iPhone, de iPad en de Apple-computers voor fabriceert. Foxconn heeft aangegeven zeker vijf mobiele telefoons te willen ontwikkelen met het Firefox OS.

Firefox OS was al in februari op het MWC werkend te zien op een aantal mobiele telefoons, die All About Phones aan een korte inspectie heeft onderworpen. Mozilla hoopt dat er snel een stortvloed aan software voor het nieuwe besturingssysteem verschijnt, omdat het tamelijk makkelijk is om in HTML apps te ontwikkelen.

Bron: The Inquirer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  "Foxconn, waar meer dan een miljoen Chinezen werken"
  Ik heb de zin 3 keer moeten lezen voor het pas tot me door drong….1 miljoen werknemers….WOW

  Logisch dat Foxconn niet zijn hele bedrijfsvoering wilt bepalen rond een grillige partner als Apple. Zoals we weten kunnen ze zomaar opzoek gaan naar een andere partner mocht dat voordeliger zijn.

  Wat ik me afvraag: worden deze smartphones van het merk Foxconn, Firefox of een niet nader te noemen partij?

  1. bartvuijk -

   Eh, eigenlijk zat ik er nog zo'n 200.000 naast, het bedrijf heeft 1,2 miljoen werknemers. Maar die werken niet allemaal in China. Foxconn heeft ook fabrieken in Tsjechië, Slowakije, Brazilië en India.

   Wat je vraag betreft, dat weten we gewoon nog niet. Alleen dat Mozilla geen telefoons onder het eigen merk wil uitbrengen.

   1. Quasimodo -

    Ik heb begrepen dat er al veel telecom providers geinteresseerd zijn.
    Ik vraag me alleen af wat het grote publiek mogelijk interessant kan vinden aan een firefox mobiel OS. Enige kans van slagen is dat APK's op welke manier dan ook, installeerbaar zijn; anders sterf het een vroege dood. ik verwacht niet dat er veel ontwikkelaars veel brood in zullen zien.

   2. bartvuijk -

    Naar het schijnt is het tamelijk eenvoudig om een app te maken gebaseerd op HTML, waar Firefox OS op is gebaseerd. Ik kan ook niet zeggen dat ik erg geboeid was door de eerste Firefox mobieltjes die ik in februari zag tijdens het MWC, maar misschien wordt het nog wat. Je weet maar nooit, Android is ook niet over een nacht ijs gegaan voor het wat was 😉

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters