Foxconn neemt 3000 man personeel in dienst voor ontwikkeling Firefox OS-telefoons

De Chinese elektronicafabrikant Foxconn neemt drieduizend nieuwe arbeiders in dienst die gaan werken aan telefoons die werken op Firefox OS, het besturingssysteem van Mozilla.

Eerste ervaring met Firefox OS mozilla1

Al eerder werd bekend dat Foxconn veel ziet in het Firefox besturingssysteem. De drieduizend arbeiders houden zich niet alleen met de productie van Firefox OS-mobieltjes bezig, ook ontwikkelen ze software en werken ze aan ‘cloud computing’ voor het nieuwe OS. Zij worden aan het werk gezet in de stad Koahsiung.

Mozilla mikt met Firefox OS op de onderkant van de markt. Inmiddels heeft de maker van de Firefox-browser contracten gesloten met een flink aantal telco’s die de Firefox-mobieltjes willen gaan verkopen. Mozilla stelt de telco’s in staat om het besturingssysteem helemaal aan hun eigen wensen aan te passen. Zo hoopt Mozilla flink wat Firefox OS-mobieltjes tegen zeer lage prijzen in de winkels, en in de zakken van consumenten te krijgen.

Foxconn, waar meer dan een miljoen Chinezen werken, wil graag wat minder afhankelijk worden van Apple, waar het bedrijf nu de iPhone, de iPad en de Apple-computers voor fabriceert. Foxconn heeft aangegeven zeker vijf mobiele telefoons te willen ontwikkelen met het Firefox OS.

Firefox OS was al in februari op het MWC werkend te zien op een aantal mobiele telefoons, die All About Phones aan een korte inspectie heeft onderworpen. Mozilla hoopt dat er snel een stortvloed aan software voor het nieuwe besturingssysteem verschijnt, omdat het tamelijk makkelijk is om in HTML apps te ontwikkelen.

Bron: The Inquirer

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters