Foxconn ontkent grote staking in Chinese iPhonefabriek

Foxconn, de Chinese fabrikant die de iPhones maakt, ontkent dat er in een van zijn fabrieken een grote staking is uitgebroken onder drie- tot vierduizend arbeiders. De productie zou gewoon doorgaan en er is weinig aan de hand, aldus de fabrikant in een verklaring.

Foxconn fabriek

Eerder werd bekend dat er wel een grote staking was onder arbeiders, die het zat waren dat zij voordurend op de vingers werden gekeken door kwaliteitsinspecteurs. Die moesten erop toezien dat de iPhones 5 niet meer met krassen in de doos zouden worden gestopt, zoals gebruikers van de eerste batch iPhones massaal meldden.

Een groep van honderd inspecteurs zou zelfs weigeren aan het werk te gaan, nadat een aantal van hen door gefrustreerde arbeiders in elkaar was geslagen. Daarop zou een grote staking zijn uitgebroken die een complete iPhone 5-fabriek zou hebben lamgelegd.

Dit verhaal is de wereld ingeholpen door de China Labor Watch, een soort actiegroep die in New York is gevestigd. Het is inmiddels ontkend door Foxconn, die meldt dat er slechts wat kleine werkonderbrekingen van een beperkte groep arbeiders is geweest. De productie van de iPhones zou op geen enkel moment in gevaar zijn gekomen en er is een blik extra arbeiders opengetrokken om de opengevallen plekken aan de productielijnen in te vullen.

Foxconn meldt dat de onrust is ontstaan op 1 en 2 oktober, maar noemt het allerminst een staking. ”Die verhalen zijn ongegrond”, meldt de fabrikant. Die eraan toevoegt dat de productie van de iPhone 5 op schema ligt.

Bron: Reuters

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  Whatsapp

  Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

  Google I/O 2017

  Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

  Tele2 unlimited

  Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

  Apple iphone 8

  Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

  Google Pixel 3

  ‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

  Samsung in China

  Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters