Foxconn opent nieuwe fabriek in Noord-China

Op de website van Hebi city, een stad in Noord-China, valt te lezen dat Foxconn opzoek is naar 300.000 nieuwe werknemers, waarschijnlijk voor een nieuwe fabriek.

Veiligheidsnetten in een Foxconn fabriek

In een bericht op de website van Hebi City valt te lezen dat Foxconn 300.000 nieuwe werknemers zoekt. Foxconn heeft echter nog niet officeel bekendgemaakt dat het een nieuwe fabriek gaat openen. Op de website van de stad valt te lezen dat het loon $176 per maand bedraagt voor de eerste drie maanden, daarna bedraagt het $300 per maand als Foxconn tevreden is met de prestaties van de werknemer. Werknemers krijgen wekelijks één dag vrij. Overuren zouden gelimiteerd worden op drie overuren per dag, indien nodig. In de Shenzhen foxconn fabriek worden er momenteel veel meer overuren gepresteerd onder druk van de werkgevers waardoor werknemers amper nachtrust krijgen.

De kans dat de huidige fabriek in Shenzhen gaat sluiten is redelijk klein omdat Foxconn daar onlangs nog maatregelen nam om de zelfmoordaantallen te beperken. Zo zijn er nu veiligheidsnetten geplaatst indien werknemers van een gebouw willen springen, de lonen zijn iets omhoog gegaan en er zijn twee externe bedrijven aangenomen om de vertrekken van de werknemers te beheren. In de Shenzhen fabriek zijn momenteel 800.000 werknemers aan het werk. Foxconn produceert producten voor onder andere Apple, Sony en Microsoft.

Bron: Gizmodo

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters