‘Foxconn wil Sharp overnemen’

De Chinese fabrikant Foxconn heeft een bod gedaan op het Japanse elektronicamerk Sharp. Sharp draait al een tijdje grote verliezen en een overname kan het bedrijf redden.

Sharp heeft een lange geschiedenis in de elektronicawereld. Het bedrijf was er als een van de eerste bij met het maken van televisieschermen en monitoren. Toch heeft het bedrijf de laatste jaren amper meer geïnnoveerd op de vlakken waarin het uitblinkt.

Verliezen Sharp

Aan het einde van het fiscale jaar in maart 2015, sloot Sharp af met een verlies van 1,7 miljard euro. Het bedrijf heeft tot twee keer toe hulp gehad van banken om overeind te blijven staan. Daarnaast heeft de Japanse overheid via een investeringsfonds een bod gedaan op Sharp zodat het kan blijven bestaan.

Overname

Kennelijk is de Japanse overheid niet de enige die het bedrijf wil redden.

Foxconn-Explores-Investment-Opportunities-at-Struggling-Sharp

Volgens de Wall Street Journal heeft ook fabrikant Foxconn heeft een bod gedaan op Sharp. Deze bedraagt omgerekend zo’n 4,9 miljard euro. Dit is meteen aanzienlijk meer dan wat de Japanse overheid heeft geboden. Daarmee hoopt Foxconn dat het bedrijf voor het geld kiest en niet voor de politieke plicht.

Foxconn

Foxconn staat bekend als een van de grootste assemblagefabrieken ter wereld. Het bedrijf maakt onder andere producten voor Apple en Sony. De fabrikant zou de Japanner over willen nemen voor zijn kennis op het gebied van schermen. Sharp heeft na zoveel jaren aardig wat ontwikkelingen gedaan op het gebied van schermtechnologieën. Verder kan Foxconn altijd extra fabrieksruimte gebruiken voor het assembleren van producten.

Aandelen

Foxconn probeerde eerder al 10 procent van Sharps aandelen te bemachtigen, maar door grote verliezen week Foxconn hier vanaf. Nu heeft de fabrikant een bod gedaan op het hele bedrijf. De Japanse fabrikant heeft nog niet gereageerd op de aangeboden bedragen van de Japanse overheid en Foxconn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters