Fragmentatie Android begint zichzelf op te lossen

De fragmentatie van Android, de versnippering door verschillende telefoons die allemaal op andere versies van het mobiele OS werken, begint zichzelf op te lossen. Uit het laatste tweemaandelijkse rapport van Google blijkt dat nu 92 procent van alle Android-telefoons op een 2.x versie van het OS draait.

android versies maart 2011

Het rapport vermeldt dat versie 2.2 (Froyo) veruit het meest wordt gebruikt. Meer dan 61 procent van de Androidtelefoons heeft die versie aan boord. Op flinke afstand wordt Froyo gevolgd door 2.1 Eclair, waar 29 procent van de toestellen nog op werkt.

De laatste telefoonversie van Android, 2.3 Gingerbread, is door de markt nog niet breed omarmd: de twee versies (2.3 en 2.3.3) van deze variant beslaan slechts 1,7% van alle actieve Androidtoestellen.

De oudere versies van Android raken steeds meer uit de mode. Drie procent van alle Androidtelefoons werkt nog op 1.5 Cupcake, en nog eens 4,8 procent werken onder 1.6 Donut. De allernieuwste versie, 3.0 Honeycomb, is nog maar nauwelijks op de markt aanwezig: 0,3 procent. Dit is niet verwonderlijk, aangezien deze tabletversie van Android vooralsnog alleen op de Motorola Xoom is te vinden en die tablet is nog maar net op de markt. Het aandeel van 3.0 zal de komende maanden waarschijnlijk flink stijgen, als meer Honeycomb-tablets op de markt komen.

Een aantal telco’s en telefoonfabrikanten hebben beloofd voor hun oudere toestellen een Gingerbread-update uit te rollen. Gezien de ervaringen met eerdere updates bij de verschillende toestellen, kan het zeker nog maanden duren voor die versie beschikbaar wordt gesteld, met flinke tijdverschillen tussen de fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. FirstClassPower -

    En Vodafone zal weer de laatste zijn, als ze al ├╝berhaupt een update uitbrengen naar 2.3, had ooit een Magic, altijd op 1.6 blijven hangen. Terwijl anderen de Magic moeiteloos updateten naar 2.1..

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Samsung Galaxy S8 Plus design

Samsung bevestigt uitroldatum Android Oreo voor Samsung Galaxy S8 lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Social Media

Zo helpt autofill in Android Oreo je om makkelijk overal in te loggen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters