Fragmentatie Android begint zichzelf op te lossen

De fragmentatie van Android, de versnippering door verschillende telefoons die allemaal op andere versies van het mobiele OS werken, begint zichzelf op te lossen. Uit het laatste tweemaandelijkse rapport van Google blijkt dat nu 92 procent van alle Android-telefoons op een 2.x versie van het OS draait.

android versies maart 2011

Het rapport vermeldt dat versie 2.2 (Froyo) veruit het meest wordt gebruikt. Meer dan 61 procent van de Androidtelefoons heeft die versie aan boord. Op flinke afstand wordt Froyo gevolgd door 2.1 Eclair, waar 29 procent van de toestellen nog op werkt.

De laatste telefoonversie van Android, 2.3 Gingerbread, is door de markt nog niet breed omarmd: de twee versies (2.3 en 2.3.3) van deze variant beslaan slechts 1,7% van alle actieve Androidtoestellen.

De oudere versies van Android raken steeds meer uit de mode. Drie procent van alle Androidtelefoons werkt nog op 1.5 Cupcake, en nog eens 4,8 procent werken onder 1.6 Donut. De allernieuwste versie, 3.0 Honeycomb, is nog maar nauwelijks op de markt aanwezig: 0,3 procent. Dit is niet verwonderlijk, aangezien deze tabletversie van Android vooralsnog alleen op de Motorola Xoom is te vinden en die tablet is nog maar net op de markt. Het aandeel van 3.0 zal de komende maanden waarschijnlijk flink stijgen, als meer Honeycomb-tablets op de markt komen.

Een aantal telco’s en telefoonfabrikanten hebben beloofd voor hun oudere toestellen een Gingerbread-update uit te rollen. Gezien de ervaringen met eerdere updates bij de verschillende toestellen, kan het zeker nog maanden duren voor die versie beschikbaar wordt gesteld, met flinke tijdverschillen tussen de fabrikanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. FirstClassPower -

    En Vodafone zal weer de laatste zijn, als ze al überhaupt een update uitbrengen naar 2.3, had ooit een Magic, altijd op 1.6 blijven hangen. Terwijl anderen de Magic moeiteloos updateten naar 2.1..

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Pokemon Go wedstrijd

Pokémon Go fotografie-wedstrijd van start: win mooie prijzen lees verder

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters