Frans ontwerpbureau geeft de Nokia 3210 en Motorola StarTac opnieuw uit

Een Frans ontwerpbureau heeft twee razendpopulaire toestellen, de Nokia 3210 en Motorola StarTac, opnieuw uitgegeven. De twee toestellen komen in een nieuwe doos met een nieuw likje verf.

Nokia 3210 new

“Back to basics”, dat is de slogan waarmee ontwerper Lëkki de twee toestellen opnieuw op de markt zet. Als je het helemaal zat bent met die moderne smartphones met al hun toeters en bellen, dan biedt Lëkki je de kans om voor een niet al te hoog bedrag oude tijden te doen herleven en gewoon weer een lekker simpel toestel te hebben. Voor €75,- heb je een Nokia 3210 in het groen, zwart of geel en voor €125,- koop je een nieuwe Motorola StarTac. Die kun je behalve in geel, zwart of groen ook nog in het roze krijgen, of zelfs een eigen kleurencombinatie meegeven voor twee tientjes extra.

Beide toestellen hebben de mobiele markt zoals we die nu kennen helpen vormen. De Motorola StarTac was hét grote succes van Motorola; dit bedrijf bracht voor het eerst een redelijk compacte clamshell-behuizing naar de markt. De Nokia 3210 werd vooral geroemd om zijn ingebouwde antenne en daarmee ongekend compacte design voor die tijd.

Beide toestellen zijn online verkrijgbaar. Mocht je liever, zoals dat vroeger ook ging, in een fysieke winkel je Nokia 3210 of Motorola StarTac kopen, dan moet je naar de Black Box conceptstore in Parijs zijn; daar kun je de toestellen ook kopen.

Nokia 3210 Lekki

 

Motorola StarTac Lekki

 

Bron: Gizmodo

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters