Franse prijsvechter krijgt tarieven alle telco's omlaag

De Franse prijsvechter Free Mobile, die mobiele totaalpakketten aanbiedt voor twintig of dertig euro, heeft ervoor gezorgd dat de meeste Franse MVNO’s inmiddels hun tarieven aan het verlagen zijn. En de grote telco’s lijken niet lang te kunnen achterblijven.

Free Mobile

In andere landen wordt door de gevestigde telco’s inmiddels bezorgd gekeken naar de agressieve wijze waarop Free Mobile de mobiele markt verovert. Free brengt voor lage prijzen een onbeperkt aantal belminuten en 3 gigabyte mobiel dataverkeer naar zijn klanten.

Het bedrijf is eigenlijk een internetprovider via adsl. Maar onlangs is Free ook een mobiele telefoonprovider geworden. Via de femtocellen in de adsl-kastjes wordt een WiFi-netwerk in de lucht gebracht dat in grote steden dekkend is. Op die manier bieden de klanten van Free Mobile elkaar mobiel internet.

Klanten die al een adsl-internetabonnement hebben, betalen twintig euro voor de mobiele services, en anderen dertig euro. Daarvoor krijg je een aantal belminuten en een aanbod aan dataverkeer dat in Nederland bij geen enkele provider te krijgen is, zelfs niet voor een veel hogere prijs.

De prijsvechter is zo agressief bezig op de Franse markt, dat veel MVNO’s – providers die zoals bijvoorbeeld Telfort en Hollands Nieuwe op de netwerken van KPN en Vodafone hun diensten verlenen – hun tarieven al drastisch hebben verlaagd om te voorkomen dat de klanten weglopen en een abonnement nemen bij Free Mobile.

Inmiddels wordt her en der gespeculeerd dat Ziggo en UPC in Nederland ook zo’n aanval op het dure bastion van KPN, Vodafone en T-Mobile gaan doen. De kabelbedrijven hebben allebei plannen om in de mobiele telefonie te stappen.

Free Mobile 

Bron: Fierce Wireless

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters