Frequentieveiling mobiel internet voorbij, Ziggo 4 en Tele2 grote winnaars

De hoofdfase van de frequentieveiling voor mobiel internet die eerder deze week van start gaat is afgerond. De verschillende 2,6GHz-frequenties zijn vergeven aan Tele2, Ziggo 4, KPN, Vodafone en T-Mobile.

zendmast

Eerder deze week was op AAP te lezen dat het ministerie van Economische Zaken nieuwe frequenties voor mobiel internet veilt in Nederland. Deze nieuwe frequenties, die allemaal om en nabij de 2,6GHz liggen en bedoeld zijn om een LTE-netwerk te lanceren, zijn nu vergeven. De hoofdfase van de veiling is hiermee tot een eind gekomen. Dat wil zeggen dat alle providers weten hoeveel frequentieruimte ze gekregen hebben. In de volgende ronde, waarmee de veiling afgesloten wordt, wordt nog bepaald welk deel van het frequentiespectrum rond de 2,6GHz naar welke koper gaat.

De enige echte nieuwkomer op de markt voor mobiel internet is Ziggo 4, een samenwerking tussen Ziggo en UPC. Dit bedrijf heeft in totaal 40MHz aan frequenties gekregen, wat gelijk staat aan vier licenties van elk 10MHz. Ook Tele2 is nieuw als houder van een eigen netwerk, hoewel het bedrijf al wel als MVNO op T-Mobile actief is in de markt. Tele2 heeft net als Ziggo 4 vier licenties weten te bemachtigen.

Oude bekenden KPN, Vodafone en T-Mobile hebben samen 50MHz zendruimte gekregen. KPN en Vodafone gingen er beiden met twee licenties van 10MHz vandoor en T-Mobile kocht een nieuwe vergunning om zijn LTE-netwerk op te bouwen.

Bron: Mobile Cowboys

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters