Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen

Ongeveer twee weken geleden zijn enkele berichten opgedoken, waarin werd vermeld dat Google stilletjes bezig is geweest met een nieuw open source besturingssysteem genaamd Fuchsia OS. Met de berichten kwam bij sommigen ook de angst dat het nieuwe systeem Android zou gaan vervangen. Deze angst lijkt voorlopig ongegrond, afgaande van de verklaring van Google’s vice president Android engineering David Burke.

Fuchsia nog in kinderschoenen en voorlopig geen gevaar voor Android

Burke geeft aan dat Fuchsia, net zoals veel andere Google projecten, nog in de kinderschoenen staat. Het project heeft daarom zijn uiteindelijke vorm nog niet gevonden en er zal nog volop eraan gesleuteld worden. Ook wordt er vermeld dat het nieuwe besturingssysteem los moet worden gezien van Android. Dit zou betekenen dat de bedoeling van Fuchsia in ieder geval niet is om het Android systeem te vervangen. Natuurlijk zou het eenmaal volgroeid in de toekomst alsnog kunnen rivaliseren met Android en het oudere systeem op deze manier alsnog overnemen.

Fuchsia logo

Linux vs. Magenta

Op het moment is Fuchsia zover dat het een fatsoenlijke user interface heeft. Hoewel het ook een Google besturingssysteem is, verschilt het in de basis van Android. Het kernprogramma van Android is namelijk gebaseerd het Linux systeem. Bij Fuchsia is gekozen voor Magenta. Volgens sommige geruchten zou Google nu gaan voor een systeem dat niet op Linux is gebaseerd, in verband met bepaalde problemen. Hoewel Linux al jaren zorgt voor de aansturing van Android en Chrome OS, zou het niet helemaal geschikt zijn voor ingebouwde apparatuur zoals GPS units in auto’s. Magenta als basis zou de werking van kleine ingebouwde apparatuur tot volledige desktops goed ondersteunen.

Of toch niet

De toekomst zal uitwijzen wat er van het project terecht komt. Hoewel Fuchsia bepaalde voordelen zou hebben, zou het uiteindelijk een projectje voor erbij kunnen zijn voor Google en nooit daadwerkelijk groot worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters