Fujitsu en Toshiba gaan samenwerken in mobiele telefonie

De twee Japanse elektronicafabrikanten, Fujitsu en Toshiba, gaan samenwerken op het gebied van mobiele telefoons. Het doel van deze samenvoeging van activiteiten op de mobiele telefoniemarkt is om er voor te zorgen dat ze sterker staan in de concurrentieslag met onder andere Nokia, Samsung en Apple.

Toshiba en FujitsuOp uiterlijk 1 oktober zal de samenwerking tussen de twee Japanse elektronicafabrikanten van start gaan. De bedrijven zullen hun mobiele telefonie tak onder brengen in een nieuw bedrijf, waar Fujitsu een meerderheidsbelang in gaat nemen.

De Fusie tussen Fujitsu en Toshiba is een reactie op de sterk groeiende concurrentie op de mobieltjes markt. In Japan is de concurrentie uitgelopen op een concurrentieslag, omdat er steeds minder toestellen worden verkocht. Vorig jaar kromp de verkoop met 17%, terwijl de markt al met 30% geslonken was in 2008. De kleiner wordende afzet van mobieltjes in Japan wordt verweten aan de krimpende bevolking en aan de dalende koopkracht.

Met het bundelen van krachten krijgen de twee bedrijven samen in Japan een marktaandeel van 18,7 % in handen. De sector wordt daar aangevoerd door Sharp Corp die 26 % van de markt in handen heeft. De Fusie staat niet op zichzelf, al eerder deze maand werd de fusie van NEC Corp, Casio Computer en Hitachi bekend gemaakt op het gebied van mobiele telefonie.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters