Fujitsu en Toshiba gaan samenwerken in mobiele telefonie

De twee Japanse elektronicafabrikanten, Fujitsu en Toshiba, gaan samenwerken op het gebied van mobiele telefoons. Het doel van deze samenvoeging van activiteiten op de mobiele telefoniemarkt is om er voor te zorgen dat ze sterker staan in de concurrentieslag met onder andere Nokia, Samsung en Apple.

Toshiba en FujitsuOp uiterlijk 1 oktober zal de samenwerking tussen de twee Japanse elektronicafabrikanten van start gaan. De bedrijven zullen hun mobiele telefonie tak onder brengen in een nieuw bedrijf, waar Fujitsu een meerderheidsbelang in gaat nemen.

De Fusie tussen Fujitsu en Toshiba is een reactie op de sterk groeiende concurrentie op de mobieltjes markt. In Japan is de concurrentie uitgelopen op een concurrentieslag, omdat er steeds minder toestellen worden verkocht. Vorig jaar kromp de verkoop met 17%, terwijl de markt al met 30% geslonken was in 2008. De kleiner wordende afzet van mobieltjes in Japan wordt verweten aan de krimpende bevolking en aan de dalende koopkracht.

Met het bundelen van krachten krijgen de twee bedrijven samen in Japan een marktaandeel van 18,7 % in handen. De sector wordt daar aangevoerd door Sharp Corp die 26 % van de markt in handen heeft. De Fusie staat niet op zichzelf, al eerder deze maand werd de fusie van NEC Corp, Casio Computer en Hitachi bekend gemaakt op het gebied van mobiele telefonie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters