Fujitsu en Toshiba gaan samenwerken in mobiele telefonie

De twee Japanse elektronicafabrikanten, Fujitsu en Toshiba, gaan samenwerken op het gebied van mobiele telefoons. Het doel van deze samenvoeging van activiteiten op de mobiele telefoniemarkt is om er voor te zorgen dat ze sterker staan in de concurrentieslag met onder andere Nokia, Samsung en Apple.

Toshiba en FujitsuOp uiterlijk 1 oktober zal de samenwerking tussen de twee Japanse elektronicafabrikanten van start gaan. De bedrijven zullen hun mobiele telefonie tak onder brengen in een nieuw bedrijf, waar Fujitsu een meerderheidsbelang in gaat nemen.

De Fusie tussen Fujitsu en Toshiba is een reactie op de sterk groeiende concurrentie op de mobieltjes markt. In Japan is de concurrentie uitgelopen op een concurrentieslag, omdat er steeds minder toestellen worden verkocht. Vorig jaar kromp de verkoop met 17%, terwijl de markt al met 30% geslonken was in 2008. De kleiner wordende afzet van mobieltjes in Japan wordt verweten aan de krimpende bevolking en aan de dalende koopkracht.

Met het bundelen van krachten krijgen de twee bedrijven samen in Japan een marktaandeel van 18,7 % in handen. De sector wordt daar aangevoerd door Sharp Corp die 26 % van de markt in handen heeft. De Fusie staat niet op zichzelf, al eerder deze maand werd de fusie van NEC Corp, Casio Computer en Hitachi bekend gemaakt op het gebied van mobiele telefonie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters