Fujitsu maakt waterdichte 10-inch tablet

Het Japanse Fujitsu komt met een waterdichte tablet naar de markt . Welke doelgroep hiermee gediend wordt is niet echt duidelijk, maar feit is dat hij er aan komt, en de Android Honeycomb 3.1 tablet biedt behalve dat ene punt eigenlijk weinig opvallends.

Fujitsu Arrow Tab

Al eerder bracht Fujitsu waterdichte smartphones op de Japanse markt, zoals de eerste Windows Mango-telefoon waarmee het bedrijf een wereldwijde primeur had. Voor wie dit in verband mocht brengen met de tsunami die het land afgelopen voorjaar overspoelde: de angst voor een nieuwe overstroming lijkt er weinig mee te maken te hebben, want al veel eerder brachten bedrijven in Japan waterdichte mobieltjes naar de winkels. De telefoonmarkt is daar nu eenmaal een beetje ‘vreemd’ in westerse ogen.

Om die reden is het ook tamelijk onwaarschijnlijk dat Fujitsu de tablet in Europa op de markt zal brengen. Dat gebeurt zelden met de Japanse telefoons, die vaak van puur Japanse features zijn voorzien. Hoewel NEC net zijn superdunne, 7.7 mm dikke Android-topmodel in Amerika op de markt heeft gebracht, dus wie weet komt ook deze tablet buiten Japan op de markt.

Over de Fujitsu-tablet valt te melden dat die de Arrows Tab heet, een 10.1-inch scherm heeft met een resolutie van 1280x800p, en een 1Ghz dualcore Texas Instruments OMAP processor heeft met 1GB Ramgeheugen en 16GB opslaggeheugen. Er zit een 5-megapixelcamera achter en een 1.3-megapixelcamera voor. De tablet is voorzien van een digitale TV-tuner – typisch Japans – en hij moet dus tegen een slok water kunnen. Onduidelijk is nog of je er echt mee onder water kunt, of het apparaat simpelweg in de regen kunt gebruiken.

Bron: Ubergizmo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters