Fujitsu maakt waterdichte 10-inch tablet

Het Japanse Fujitsu komt met een waterdichte tablet naar de markt . Welke doelgroep hiermee gediend wordt is niet echt duidelijk, maar feit is dat hij er aan komt, en de Android Honeycomb 3.1 tablet biedt behalve dat ene punt eigenlijk weinig opvallends.

Fujitsu Arrow Tab

Al eerder bracht Fujitsu waterdichte smartphones op de Japanse markt, zoals de eerste Windows Mango-telefoon waarmee het bedrijf een wereldwijde primeur had. Voor wie dit in verband mocht brengen met de tsunami die het land afgelopen voorjaar overspoelde: de angst voor een nieuwe overstroming lijkt er weinig mee te maken te hebben, want al veel eerder brachten bedrijven in Japan waterdichte mobieltjes naar de winkels. De telefoonmarkt is daar nu eenmaal een beetje ‘vreemd’ in westerse ogen.

Om die reden is het ook tamelijk onwaarschijnlijk dat Fujitsu de tablet in Europa op de markt zal brengen. Dat gebeurt zelden met de Japanse telefoons, die vaak van puur Japanse features zijn voorzien. Hoewel NEC net zijn superdunne, 7.7 mm dikke Android-topmodel in Amerika op de markt heeft gebracht, dus wie weet komt ook deze tablet buiten Japan op de markt.

Over de Fujitsu-tablet valt te melden dat die de Arrows Tab heet, een 10.1-inch scherm heeft met een resolutie van 1280x800p, en een 1Ghz dualcore Texas Instruments OMAP processor heeft met 1GB Ramgeheugen en 16GB opslaggeheugen. Er zit een 5-megapixelcamera achter en een 1.3-megapixelcamera voor. De tablet is voorzien van een digitale TV-tuner – typisch Japans – en hij moet dus tegen een slok water kunnen. Onduidelijk is nog of je er echt mee onder water kunt, of het apparaat simpelweg in de regen kunt gebruiken.

Bron: Ubergizmo

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters