Fujitsu werkt aan slimme ring om mee in de lucht te schrijven

Fujitsu heeft bekendgemaakt dat het Japanse bedrijf werkt aan een smartring, die is volgebouwd met allerlei sensors. Daardoor kan het 10 gram wegende apparaatje herkennen wat je ermee in de lucht schrijft, en die notities worden dan verwerkt en opgeslagen.

Fujitsu ziet nog veel meer mogelijkheden voor de ring. Snelle tekstinvoer door letters en woorden in de lucht te schrijven is maar één van die mogelijkheden. De ring is ook voorzien van NFC, zodat andere apparaten ermee kunnen worden gekoppeld, en door in de lucht geschreven commando’s of vormen te herkennen, kan de ring apps openen op een verbonden smartphone of een ander bluetooth-apparaat. Voordeel voor de drager is dat hij zijn handen geheel vrij houdt voor andere dingen.

Daarvoor is het wel nodig dat de ring het handschrift aanleert van de drager, en daarin is voorzien, meldt Fujitsu. De ring schotelt de drager wat oefeningen voor waarna het handschrift wordt herkend. De spaties tussen woorden worden ook automatisch herkend, belooft Fujitsu.

De ring is behalve met NFC ook toegerust met een accelerometer, gyroscoop, en een magnetische sensor. Het apparaatje wordt uitgerust met energiebesparende functies zodat hij lang in gebruik kan blijven. Fujitsu is de eerste prototypes van de ring nu aan het testen en verwacht dat die ergens dit jaar de verkoop in zal gaan.

Fujitsu werkt aan slimme ring om mee in de lucht te schrijven 20150113 01b tcm100 1455901 

Bron: Fujitsu

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters