Deze speciale functies komen binnenkort naar Pokémon Go

Niantic Labs CEO John Hanke heeft onthuld welke speciale functies er binnenkort naar Pokémon Go komen.

Pokémon Go

Dat Pokémon Go een grote hit is zal niemand zijn ontgaan. Het internet en daarmee sociale media kunnen maar niet over het augmented reality spelletje ophouden, en gelijk hebben ze: ontwikkelaar Niantic Labs heeft een verslavend spelletje gecreëerd die echt de manier waarop we games spelen revolutioneert. In plaats van op de bank te hangen met een smartphone in je hand dwingt Pokémon Go je er op uit te gaan. De uitstekende balans tussen degelijke gameplay en augmented reality is de specialiteit van de ambitieuze ontwikkelaar, zoals het al met de interessante game Ingress bewees. Pokémon Go is echter pas echt de doorbraak van het bedrijf, en dat is logisch: Pokémon heeft voor zoveel mensen zo’n nostalgische kracht dat je er niet omheen kunt.

Niantic Labs

Het spelletje is nog maar een paar dagen oud, maar Niantic Labs denkt nu al aan wat ze de komende weken en maanden willen gaan implementeren. Het bedrijfje dat tot eind vorig jaar onderdeel was van Google/Alphabet heeft namelijk meer grootse plannen voor hun app. Veel andere mobiele spellen met dit soort unieke gameplay mechanieken hebben het probleem dat zodra de nieuwigheid er af is dat er voor spelers niet zoveel meer te doen is.

Ruilen

Volgens Niantic Labs CEO John Hanke wil zijn studio dat voorkomen door diepere gameplay mechanieken te introduceren en meer content toe te voegen. De eerste en belangrijkste toekomstige toevoeging ligt zeer voor de hand: de mogelijkheid om je Pokémon te ruilen. Het is zo’n essentieel onderdeel van de klassieke Pokémon-games dat veel spelers teleurgesteld waren toen ze ontdekten dat het op dit moment nog niet mogelijk is om de koddige beestjes uit te wisselen met anderen.

Nieuwe functies voor Gyms en Pokéstops

Daarnaast werkt het bedrijf aan nieuwe functionaliteiten voor de Pokéstops en Gyms. Volgens Hanke zijn beide soorten gebouwen op dit moment nog erg basic qua mogelijkheden en komt daar binnenkort verandering in. Fans hopen er vooral op dat de gevechten in Gyms uitgebreid worden, maar daarover wil Hanke helaas nog niets zeggen. Het is in ieder geval duidelijk dat zowel Gyms als Pokéstops straks meer mogelijkheden bieden.

Augmented reality

Volgens de CEO van Niantic Labs wil het bedrijf ook meer gaan doen met augmented reality, oftewel de manier waarop de fictieve Pokémon in de echte wereld worden getoond door middel van je smartphonecamera. Volgens hem was dit een goede eerste stap, maar kan het bedrijf veel meer met de techniek. Of dat simpelweg in gaat houden dat het er nog beter uit ziet of dat er daadwerkelijk nieuwe functies gaan worden geïmplementeerd is nog onbekend.

De toekomst

Hanke werpt ook een blik op de toekomst: hij zou graag Pokémon Go ook naar andere draagbare gadgets willen brengen,zoals wearables of augmented reality brillen zoals de Microsoft HoloLens. Een ding is in ieder geval duidelijk: Niantic Labs heeft grootse plannen voor het spel!

Bron: Business Insider

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters