Fusie van Britse tak van T-Mobile en Orange goedgekeurd door Europese Commissie

De samenvoeging van T-Mobile en Orange in het Verenigd Koninkrijk is goedgekeurd door de Europesche Commisie. De fusie zal er voor zorgen dat ze de grootste provider worden in Engeland, waar ze op dit moment de twee kleinste mobiele aanbieders zijn.

T-mobileMaandag is goedgekeurd dat de Britse tak van T-Mobile en Orange gaan fuseren door de Europese Commissie. Met deze actie zullen de twee kleinste providers van Engeland samen de grootste worden van de nu vier aanbieders van mobiele telefonie in Groot Brittannië. Het plan is dat de twee bedrijven in april succesvol zijn samengevoegd.

De samengevoegde bedrijven willen in totaal 3,8 miljard euro gaan besparen, dit willen ze bereiken door hun netwerken samen te voegen, het aantal winkels te verminderen en te snijden in het personeelbestand. The Times melde dinsdag dat er ongeveer 2000 banen zullen verdwijnen door de fusie, deze uitspraak deden ze gebaseerd op onderzoek van verschillende analisten. Op dit moment heeft Orange UK 12.500 mensen in dienst en T-Mobile UK maar 6.500, de bedrijven willen nog geen concrete informatie geven over hun toekomstige personeelsbeleid.

Volgens Tom Alexander, chef van de van de samengevoegde bedrijven, zal de fusie soepel gaan verlopen en een groot voordeel opleveren voor de consument.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters