Fusion Garage komt met Android-telefoon Grid 4

De wat minder bekende fabrikant Fusion Garage komt binnenkort in Amerika met een Androidtelefoon op de markt. Die heet de Grid 4 en heeft een bijzondere eigen schil rond het besturingssysteem.

Grid 4

Fusion Garage presenteerde afgelopen week in New York twee Android-apparaten: de tablet Grid 10 en de smartphone Grid 4. De cijfers staan voor de afmetingen van de schermen. De Grid 4 heeft dus een 4 inch scherm.

De Androidtelefoon draait op een Qualcomm Snapdragon MSM8255 processor en heeft 512 MB Ramgeheugen tot zijn beschikking. De telefoon is ontworpen om samen te werken met de tablet Grid 10 van dezelfde fabrikant. De apparaten kunnen bijvoorbeeld mediabestanden met elkaar uitwisselen.

De eigen schil rondom Android wordt door Fusion Garage gebracht als een soort eigen besturingssysteem. Maar dat verhindert de Grid-apparaten niet om de voordelen van Android te benutten, zoals toegang tot de Android Market.

De Grid 4 heeft een 5 megapixelcamera met een LED-flitser, die op 720 pixels video kan opnemen. Op de voorkant van het toestel zit een 0,3 megapixel camera. De telefoon weegt 137 gram en heeft ingebouwd 16 Gb geheugen. WiFi, bluetooth en HSPA ontbreken niet, evenals GPS, een accelerometer, een digitaal kompas en een lichtsensor.

Het geheugen kan via een microSDkaartsleuf worden uitgebreid. De telefoon gaat in de VS simlockvrij 399 dollar kosten. De tablet wordt honderd dollar duurder; de 3G-variant kost nog eens honderd dollar meer. In het vierde kwartaal van dit jaar komt het toestel op de markt. Of de Grid 4 en zijn tabletbroer ook de oceaan oversteken, wordt niet verteld. Pre-orders vanuit het buitenland worden nog niet geaccepteerd, maar binnenkort mogelijk wel.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters