Fusion Garage komt met Android-telefoon Grid 4

De wat minder bekende fabrikant Fusion Garage komt binnenkort in Amerika met een Androidtelefoon op de markt. Die heet de Grid 4 en heeft een bijzondere eigen schil rond het besturingssysteem.

Grid 4

Fusion Garage presenteerde afgelopen week in New York twee Android-apparaten: de tablet Grid 10 en de smartphone Grid 4. De cijfers staan voor de afmetingen van de schermen. De Grid 4 heeft dus een 4 inch scherm.

De Androidtelefoon draait op een Qualcomm Snapdragon MSM8255 processor en heeft 512 MB Ramgeheugen tot zijn beschikking. De telefoon is ontworpen om samen te werken met de tablet Grid 10 van dezelfde fabrikant. De apparaten kunnen bijvoorbeeld mediabestanden met elkaar uitwisselen.

De eigen schil rondom Android wordt door Fusion Garage gebracht als een soort eigen besturingssysteem. Maar dat verhindert de Grid-apparaten niet om de voordelen van Android te benutten, zoals toegang tot de Android Market.

De Grid 4 heeft een 5 megapixelcamera met een LED-flitser, die op 720 pixels video kan opnemen. Op de voorkant van het toestel zit een 0,3 megapixel camera. De telefoon weegt 137 gram en heeft ingebouwd 16 Gb geheugen. WiFi, bluetooth en HSPA ontbreken niet, evenals GPS, een accelerometer, een digitaal kompas en een lichtsensor.

Het geheugen kan via een microSDkaartsleuf worden uitgebreid. De telefoon gaat in de VS simlockvrij 399 dollar kosten. De tablet wordt honderd dollar duurder; de 3G-variant kost nog eens honderd dollar meer. In het vierde kwartaal van dit jaar komt het toestel op de markt. Of de Grid 4 en zijn tabletbroer ook de oceaan oversteken, wordt niet verteld. Pre-orders vanuit het buitenland worden nog niet geaccepteerd, maar binnenkort mogelijk wel.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters