Fusion Garage komt met Android-telefoon Grid 4

De wat minder bekende fabrikant Fusion Garage komt binnenkort in Amerika met een Androidtelefoon op de markt. Die heet de Grid 4 en heeft een bijzondere eigen schil rond het besturingssysteem.

Grid 4

Fusion Garage presenteerde afgelopen week in New York twee Android-apparaten: de tablet Grid 10 en de smartphone Grid 4. De cijfers staan voor de afmetingen van de schermen. De Grid 4 heeft dus een 4 inch scherm.

De Androidtelefoon draait op een Qualcomm Snapdragon MSM8255 processor en heeft 512 MB Ramgeheugen tot zijn beschikking. De telefoon is ontworpen om samen te werken met de tablet Grid 10 van dezelfde fabrikant. De apparaten kunnen bijvoorbeeld mediabestanden met elkaar uitwisselen.

De eigen schil rondom Android wordt door Fusion Garage gebracht als een soort eigen besturingssysteem. Maar dat verhindert de Grid-apparaten niet om de voordelen van Android te benutten, zoals toegang tot de Android Market.

De Grid 4 heeft een 5 megapixelcamera met een LED-flitser, die op 720 pixels video kan opnemen. Op de voorkant van het toestel zit een 0,3 megapixel camera. De telefoon weegt 137 gram en heeft ingebouwd 16 Gb geheugen. WiFi, bluetooth en HSPA ontbreken niet, evenals GPS, een accelerometer, een digitaal kompas en een lichtsensor.

Het geheugen kan via een microSDkaartsleuf worden uitgebreid. De telefoon gaat in de VS simlockvrij 399 dollar kosten. De tablet wordt honderd dollar duurder; de 3G-variant kost nog eens honderd dollar meer. In het vierde kwartaal van dit jaar komt het toestel op de markt. Of de Grid 4 en zijn tabletbroer ook de oceaan oversteken, wordt niet verteld. Pre-orders vanuit het buitenland worden nog niet geaccepteerd, maar binnenkort mogelijk wel.

Bron: Slashgear

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters