G Watch, Moto 360 en Gear Live aangekondigd op Google I/O

Google heeft op haar ontwikkelaarsconferentie I/O een tipje van de sluier opgelicht van Android Wear. Op een groot scherm werd de userinterface van het besturingsprogramma getoond op een G Watch, de eerste smartwatch van LG. Deze is later vandaag al te bestellen in de Play Store, net als de Gear Live van Samsung.

Google toont userinterface Android Wear op LG G Watch screen shot 2014 06 25 at 190638

Wanneer je gebeld wordt, trilt de smartwatch en je kunt de slimme horloge ook aansturen met je stem. Google wil dat de synchronisatie met je smartwatch zo vloeiend mogelijk verloopt. Een alarm al pratend tegen je smartwatch instellen, moet dus zo soepel mogelijk verlopen.

De G Watch beschikt ook over een hartslagsensor. Google hoopt dat derde partijen nog meer innovatieve applicaties gaan leveren voor Android Wear-horloges. De zoekmachinegigant benadrukt dat Android Wear prima op zowel vierkante als ronde schermen uit de voeten moet kunnen. Een horloge moet aan je smaak voldoen omdat je ‘m altijd draagt, stelt Google.

Een externe ontwikkelaar heeft al een applicatie gemaakt voor Android Wear waarmee je simpel eten kunt bestellen. Dit gebeurde op een Motorola Moto 360, een smartwatch met een rond scherm. Ook kun je op je smartwatch stap voor stap een gerecht koken. Wanneer je een timer moet instellen, snapt volgens Google een Android Wear-horloge dat en kun je gelijk de tijd instellen.

Samsung komt, zoals de geruchten al deden vermoeden, ook met een Android Wear-smartwatch. Net als de G Watch is de Gear Live later vandaag al te bestellen in de Play Store. Al is het de vraag of dit ook voor Nederland geldt. Motorola volgt met de Moto 360 aan het einde van de zomer.

Google toont userinterface Android Wear op LG G Watch screen shot 2014 06 25 at 190631 
Google toont userinterface Android Wear op LG G Watch screen shot 2014 06 25 at 190645 
Google toont userinterface Android Wear op LG G Watch screen shot 2014 06 25 at 191146 
KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters