Gaan Sony en Ericsson misschien uit elkaar?

Er waren al geruchten dat Sony en Ericsson gaan scheiden, echter voedt Sony CEO Howard Stringer deze geruchten nu aan door een opmerkelijke uitspraak van hem. Sony Ericsson kampt de laatste tijd met slechte resultaten.

In een interview met het Duitse blad Die Welt maakte Sony CEO Howard Stringer de volgende opmerking: “It’s certainly been a difficult year but buying out a partner is never an easy thing”. Volgens de Stringer is Sony Ericsson niet goed bezig en ziet het er allemaal niet rooskleurig uit voor de producent. In zijn gedachten loopt hij al met het idee rond om de Joint Venture op te heffen en alleen door te gaan. De opmerking is opmerkelijk want het zou kunnen suggereren dat Sony haar partner Ericsson aan het uitkopen is en wil ontdoen van haar mobiele divisie en vervolgens Sony alleen verder gaat.

Echter is het volgens Stringer niet alleen maar donkere wolken boven de twee bedrijven. Volgens hem zou nog één grote krachtsinspanning het concern kunnen redden en minstens een jaar verder helpen in de telecom wereld. “One great collaboration could help the joint venture get back on top”, aldus Stringer. Onduidelijk is dus de toekomst van Sony Ericsson, echter is wel duidelijk dat de telecommarkt snel aan het verharden is. Zelfs voor grote bedrijven als Sony Ericsson, die toch in de top 5 staan van meest afzet qua toestellen, zijn het lastige tijden.

sony_ericsson_logo 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters