Gaat de accu van je smartphone snel leeg? – ADV

Je smartphone neem je overal mee naar toe. Of je nu naar je werk of school moet, je vrienden of je familie, een trouwerij of een museum, je telefoon neem je mee. Onderweg heb je vaak geen stopcontact tot je beschikking en moet je smartphone zichzelf weten te redden door op zijn accu te leven. Nu is dit vaak geen probleem, een smartphone is immers gemaakt om overal te gebruiken. Toch ken je vast iemand die van stopcontact tot stopcontact leeft. Waarom? De accu van de zijn of haar smartphone zal waarschijnlijk kapot zijn.

Hoe gaat een accu kapot?

Smartrepair icoon

Een batterij van een smartphone heeft erg veel te verduren. Altijd als je telefoon aan staat wordt de accu gebruikt. Hoe meer je de accu gebruikt, hoe meer je accu slijt. Ook wanneer je telefoon aan de oplader hangt, slijt de batterij. Kortom, slijtage aan de batterij van je geliefde toestel is niet te voorkomen. Slijtage zorgt ervoor dat je accu steeds minder goed kan opladen en dus ook minder lang gebruikt kan worden zonder dat deze wordt opgeladen.

Buiten alledaagse slijtage zijn er ook andere manieren waarop een accu kapot kan gaan. Eén daarvan is hitte. Hoe warmer een batterij wordt, hoe slechter dit is voor de batterij. Zorg er dus voor dat je met dit warme weer je telefoon niet in de brandende zon neer legt. Dit kan erg slecht zijn voor je smartphone. Een batterij kan ook kapot gaan doordat je smartphone de batterij overlaadt, al zijn de meeste moderne smartphones daar tegen beschermd. Ook kan het lang niet gebruiken van je smartphone ervoor zorgen dat je telefoon helemaal niet meer oplaadt.

Je accu is kapot, wat nu?

Je batterij is kapot en gaat niet langer dan een paar uur mee, wat nu? Simpelweg zijn er twee opties, je probeert te leven met je kapotte batterij of laat deze vervangen. Kies je voor de eerste optie dan moet je accepteren dat je smartphone vaak leeg is of dat je je smartphone vaak aan de oplader moet hangen. De andere optie is om je batterij te laten vervangen. Een nieuwe batterij doet wonderen, je telefoon voelt namelijk weer aan als nieuw en je kunt gewoon een hele dag genieten van je toestel zonder deze op te laden! Voor mensen die een telefoon hebben met een goedwerkende batterij klinkt dit misschien vreemd in de oren, maar als je eenmaal een slechte batterij hebt gehad in je smartphone, weet je wat hier bedoeld wordt.

Wil je de batterij van je smartphone laten vervangen? Kom dan langs bij Smartrepair voor een reparatie van je smartphone. Een batterij vervangen is zo gepiept, maar ook andere reparaties aan uw toestel duren bij Smartrepair niet lang. U kunt langs komen zonder afspraak en gratis parkeren voor de deur. Verder krijgt u 12 maanden garantie op de reparatie waardoor u zeker weet dat uw toestel vakkundig is gerepareerd door onze ervaren monteurs. Dus is uw Samsung, Nokia of iPhone kapot? Kom dan langs bij een van onze vestigingen van Smartrepair in Tilburg, Den Bosch of Nijmegen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters