Samsung Galaxy A (2016) serie krijgt Android 7.0 Nougat

Eigenaren van een toestel uit de Samsung Galaxy A (2016) serie kunnen binnenkort de tweede grote software-update verwachten: Android 7.0 Nougat.

Samsung Galaxy A (2016)

Android Nougat logo kleinEind deze maand zal Samsung naar verwachting de Galaxy A (2017) serie onthullen. We hebben verschillende nieuwe Galaxy A toestellen voorbij zien komen in de afgelopen maanden. Eerst hebben we echter nog goed nieuws voor eigenaren van een smartphone uit de Galaxy A (2016) serie. De originele Galaxy A serie viel op omdat de toestellen maar liefst twee grote Android updates ontvingen, iets wat uniek is voor toestellen uit die prijsklasse. Het lijkt erop dat Samsung hetzelfde wil gaan doen met de modellen uit 2016. SamMobile heeft namelijk bevestiging ontvangen dat de Galaxy A (2016) serie de update naar Android 7.0 Nougat zullen ontvangen.

Geduld

Dat is een groot pluspunt van de goedkopere modellen, maar je zult waarschijnlijk wel nog even op de update moeten wachten. De Koreaanse smartphonefabrikant heeft eerst nog een aantal vlaggenschepen te gaan voor het toekomt aan zijn budget en mid-range modellen. Bovendien gaat het om een flink aantal toestellen: de Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A7, Galaxy A8, Galaxy A9 en de Galaxy A9 Pro. Naar verwachting kan het dan ook tot het tweede kwartaal van 2017 gaan duren. De Galaxy A8 (2016) en Galaxy A9 Pro (2016) werden overigens geleverd met Android 6.0 Marshmallow, in tegenstelling tot de andere toestellen uit de serie. De kans is dan ook groot dat die twee smartphones slechts een grote update zullen ontvangen.

Android 7.0 Nougat

Samsung werkt op dit moment aan de Android 7.0 Nougat update voor de Galaxy S6-serie, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 5 en natuurlijk de Galaxy Tab S2. Voor een overzicht van alle bevestigde toestellen die Android Nougat zullen ontvangen verwijzen we je naar ons Android Nougat overzicht. De Galaxy A (2017) serie draait naar verwachting standaard op Android 6.0 Marshmallow, maar zal naar verwachting snel de update naar Nougat ontvangen.

Bron: SamMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Merlijn -

    Is er misschien ook al enige duidelijkheid wanneer de android 7.0 update naar de Samsung Galaxy A5 (2016) toestellen zullen uitrollen?

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

HMD Global Nokia 7

Maak kennis met de zojuist aangekondigde Nokia 7 lees verder

iPhone X Nederland

iPhone X: eerste exemplaren onderweg naar Nederland lees verder

Apple Pay ING

Exclusief: ‘Apple Pay komt binnenkort naar Nederland, ING als lanceringspartner’ lees verder

ZTE AXON M opvouwbare smartphone

ZTE Axon M onthuld: Android smartphone met twee schermen lees verder

iPhone X Face ID

Wat is er toch aan de hand met de productie van de iPhone X? lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters