Samsung Galaxy A (2016) serie krijgt Android 7.0 Nougat

Eigenaren van een toestel uit de Samsung Galaxy A (2016) serie kunnen binnenkort de tweede grote software-update verwachten: Android 7.0 Nougat.

Samsung Galaxy A (2016)

Android Nougat logo kleinEind deze maand zal Samsung naar verwachting de Galaxy A (2017) serie onthullen. We hebben verschillende nieuwe Galaxy A toestellen voorbij zien komen in de afgelopen maanden. Eerst hebben we echter nog goed nieuws voor eigenaren van een smartphone uit de Galaxy A (2016) serie. De originele Galaxy A serie viel op omdat de toestellen maar liefst twee grote Android updates ontvingen, iets wat uniek is voor toestellen uit die prijsklasse. Het lijkt erop dat Samsung hetzelfde wil gaan doen met de modellen uit 2016. SamMobile heeft namelijk bevestiging ontvangen dat de Galaxy A (2016) serie de update naar Android 7.0 Nougat zullen ontvangen.

Geduld

Dat is een groot pluspunt van de goedkopere modellen, maar je zult waarschijnlijk wel nog even op de update moeten wachten. De Koreaanse smartphonefabrikant heeft eerst nog een aantal vlaggenschepen te gaan voor het toekomt aan zijn budget en mid-range modellen. Bovendien gaat het om een flink aantal toestellen: de Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A7, Galaxy A8, Galaxy A9 en de Galaxy A9 Pro. Naar verwachting kan het dan ook tot het tweede kwartaal van 2017 gaan duren. De Galaxy A8 (2016) en Galaxy A9 Pro (2016) werden overigens geleverd met Android 6.0 Marshmallow, in tegenstelling tot de andere toestellen uit de serie. De kans is dan ook groot dat die twee smartphones slechts een grote update zullen ontvangen.

Android 7.0 Nougat

Samsung werkt op dit moment aan de Android 7.0 Nougat update voor de Galaxy S6-serie, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 5 en natuurlijk de Galaxy Tab S2. Voor een overzicht van alle bevestigde toestellen die Android Nougat zullen ontvangen verwijzen we je naar ons Android Nougat overzicht. De Galaxy A (2017) serie draait naar verwachting standaard op Android 6.0 Marshmallow, maar zal naar verwachting snel de update naar Nougat ontvangen.

Bron: SamMobile

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters