Samsung Galaxy A (2016) serie krijgt Android 7.0 Nougat

Eigenaren van een toestel uit de Samsung Galaxy A (2016) serie kunnen binnenkort de tweede grote software-update verwachten: Android 7.0 Nougat.

Samsung Galaxy A (2016)

Android Nougat logo kleinEind deze maand zal Samsung naar verwachting de Galaxy A (2017) serie onthullen. We hebben verschillende nieuwe Galaxy A toestellen voorbij zien komen in de afgelopen maanden. Eerst hebben we echter nog goed nieuws voor eigenaren van een smartphone uit de Galaxy A (2016) serie. De originele Galaxy A serie viel op omdat de toestellen maar liefst twee grote Android updates ontvingen, iets wat uniek is voor toestellen uit die prijsklasse. Het lijkt erop dat Samsung hetzelfde wil gaan doen met de modellen uit 2016. SamMobile heeft namelijk bevestiging ontvangen dat de Galaxy A (2016) serie de update naar Android 7.0 Nougat zullen ontvangen.

Geduld

Dat is een groot pluspunt van de goedkopere modellen, maar je zult waarschijnlijk wel nog even op de update moeten wachten. De Koreaanse smartphonefabrikant heeft eerst nog een aantal vlaggenschepen te gaan voor het toekomt aan zijn budget en mid-range modellen. Bovendien gaat het om een flink aantal toestellen: de Galaxy A3, Galaxy A5, Galaxy A7, Galaxy A8, Galaxy A9 en de Galaxy A9 Pro. Naar verwachting kan het dan ook tot het tweede kwartaal van 2017 gaan duren. De Galaxy A8 (2016) en Galaxy A9 Pro (2016) werden overigens geleverd met Android 6.0 Marshmallow, in tegenstelling tot de andere toestellen uit de serie. De kans is dan ook groot dat die twee smartphones slechts een grote update zullen ontvangen.

Android 7.0 Nougat

Samsung werkt op dit moment aan de Android 7.0 Nougat update voor de Galaxy S6-serie, Galaxy S7, Galaxy S7 Edge, Galaxy Note 5 en natuurlijk de Galaxy Tab S2. Voor een overzicht van alle bevestigde toestellen die Android Nougat zullen ontvangen verwijzen we je naar ons Android Nougat overzicht. De Galaxy A (2017) serie draait naar verwachting standaard op Android 6.0 Marshmallow, maar zal naar verwachting snel de update naar Nougat ontvangen.

Bron: SamMobile

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters