Bixby komt nu ook naar de Samsung Galaxy A-serie

Hoewel het Voice gedeelte van Bixby nog helemaal niet klaar is, weerhoudt dat Samsung niet om de rest van Bixby vrolijk verder te verspreiden over de wereld. Onlangs werd de Samsung Galaxy A7 eindelijk ook gelanceerd in Zuid Korea. En geloof het of niet, het toestel is nu ook uitgerust met Samsung’s onvolledige virtuele assistent.

Galaxy A7 hetzelfde, afgezien van Bixby toevoeging

De Galaxy A7 werd in januari al uitgebracht voor de internationale markten en is nu dus eindelijk ook beschikbaar op de Zuid Koreaanse markt. Het toestel dat onlangs is uitgebracht is wat de specificaties en hardware betreft helemaal hetzelfde als het toestel dat we in januari al zagen. Dat is, met het ene verschil dat de smartphone nu ook is uitgerust met Bixby. Samsung is niet zover gegaan om het toestel net zoals de Galaxy S8 vlaggenschepen uit te rusten met een speciale Bixby knop. Opvallend is dat de telefoon, zoals vele anderen, ook niet is uitgerust met Bixby Voice. Dit terwijl Samsung geen probleem zou hebben met Bixby Voice in het Koreaans.

Samsung Galaxy A7

Komt Bixby naar alle midrangers?

Eerder zagen we Bixby overigens ook al verschijnen op de Galaxy Note 7 reboot: de Galaxy Note FE. Het lijkt er dus op dat Samsung groot inzet op Bixby en deze wil verspreiden naar zowel premium als midrange toestellen. Een test op een midranger in eigen land zou wat dat betreft niet zo gek zijn. Het zou natuurlijk ook kunnen dat het een eenmalig iets is dat Bixby op een middenklasser verschijnt en Samsung slechts iets extra’s wilde doen voor de trouwe fanbasis.

Bixby logo

Galaxy S8 gebruikers beginnen onrustig te worden

Samsung zou er in ieder geval goed aan doen om Bixby zo snel mogelijk helemaal compleet te krijgen. Hoe langer het duurt, hoe meer gebruikers geïrriteerd raken over de gang van zaken. Waar spannende beloftes waren gemaakt over de assistent, zitten gebruikers nu opgescheept met een extra assistent die eigenlijk niet zoveel meer doet dan Google Assistant. Daarnaast probeert Samsung het ook nog zo moeilijk mogelijk te maken om de speciale Bixby knop in de tussentijd voor iets anders te gebruiken. Als Bixby Voice er niet gauw aankomt, zouden de Samsung gebruikers op een gegeven moment kunnen gaan rebelleren.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters