Bixby komt nu ook naar de Samsung Galaxy A-serie

Hoewel het Voice gedeelte van Bixby nog helemaal niet klaar is, weerhoudt dat Samsung niet om de rest van Bixby vrolijk verder te verspreiden over de wereld. Onlangs werd de Samsung Galaxy A7 eindelijk ook gelanceerd in Zuid Korea. En geloof het of niet, het toestel is nu ook uitgerust met Samsung’s onvolledige virtuele assistent.

Galaxy A7 hetzelfde, afgezien van Bixby toevoeging

De Galaxy A7 werd in januari al uitgebracht voor de internationale markten en is nu dus eindelijk ook beschikbaar op de Zuid Koreaanse markt. Het toestel dat onlangs is uitgebracht is wat de specificaties en hardware betreft helemaal hetzelfde als het toestel dat we in januari al zagen. Dat is, met het ene verschil dat de smartphone nu ook is uitgerust met Bixby. Samsung is niet zover gegaan om het toestel net zoals de Galaxy S8 vlaggenschepen uit te rusten met een speciale Bixby knop. Opvallend is dat de telefoon, zoals vele anderen, ook niet is uitgerust met Bixby Voice. Dit terwijl Samsung geen probleem zou hebben met Bixby Voice in het Koreaans.

Samsung Galaxy A7

Komt Bixby naar alle midrangers?

Eerder zagen we Bixby overigens ook al verschijnen op de Galaxy Note 7 reboot: de Galaxy Note FE. Het lijkt er dus op dat Samsung groot inzet op Bixby en deze wil verspreiden naar zowel premium als midrange toestellen. Een test op een midranger in eigen land zou wat dat betreft niet zo gek zijn. Het zou natuurlijk ook kunnen dat het een eenmalig iets is dat Bixby op een middenklasser verschijnt en Samsung slechts iets extra’s wilde doen voor de trouwe fanbasis.

Bixby logo

Galaxy S8 gebruikers beginnen onrustig te worden

Samsung zou er in ieder geval goed aan doen om Bixby zo snel mogelijk helemaal compleet te krijgen. Hoe langer het duurt, hoe meer gebruikers geïrriteerd raken over de gang van zaken. Waar spannende beloftes waren gemaakt over de assistent, zitten gebruikers nu opgescheept met een extra assistent die eigenlijk niet zoveel meer doet dan Google Assistant. Daarnaast probeert Samsung het ook nog zo moeilijk mogelijk te maken om de speciale Bixby knop in de tussentijd voor iets anders te gebruiken. Als Bixby Voice er niet gauw aankomt, zouden de Samsung gebruikers op een gegeven moment kunnen gaan rebelleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Erik -

    Als ik Samsung was zou ik de bixby-knop verlopig weg laten.
    De knop is nog nergens te gebruiken zonder flinke problemen.
    In NL komt deze functie helemaal niet meer naar de S8 modellen.

Apple gebouw

Apple is het meest winstgevende bedrijf op aarde lees verder

apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters