‘Samsung Galaxy A9 Pro komt naar Europa’

De Galaxy A9 Pro komt ook naar Europa, zo blijkt uit informatie van winkeliers en een certificering van de WiFi Alliance.

Samsung

Samsung Galaxy A9 Pro
De Galaxy A9 Pro

Samsung kondigde aan het eind van maart de Galaxy A9 Pro (SM-A9100) aan, een 6-inch phablet met indrukwekkende specificaties. Helaas werd de nieuwe phablet alleen in China op de markt gebracht, met geen enkel woord over een eventuele internationale lancering. Daar is nu echter verandering in gekomen want de non-profit organisatie WiFi Alliance heeft een internationale variant van de Samsung Galaxy A9 Pro gecertificeerd.

Galaxy A9 Pro

Het nieuwe toestel (SM-A910F) heeft waarschijnlijk dezelfde interessante specificaties als de Chinese A9 Pro. De phablet heeft een Snapdragon 652 chipset, een betrouwbare performer die misschien niet in de buurt komt van de Snapdragon 820 maar wel de prijs flink omlaag kan brengen. De aantrekkingskracht van de Galaxy A9 Pro zit namelijk vooral in de grote van het scherm en de gigantische accu. Het 6-inch 1080 x 1920 scherm is groter dan het scherm van de Note 5, al ligt de resolutie wel wat lager, terwijl de grote 5000 mAh accu een flinke accuduur zou moeten opleveren.

Ter vergelijking: de meeste high-end smartphones blijven meestal op de 3300 mAh steken. Aan de achterkant van de Galaxy A9 Pro zit een 16MP camera en de phablet heeft 32GB aan uitbreidbaar geheugen. De certificatie wijst ook op een dual-SIM variant. Gezien het grote scherm moeten we nog mee maken hoe de smartphone in het echt zal presteren, maar op papier ziet het er allemaal goed uit. Het zou overigens zomaar kunnen dat de internationale versie van de phablet een krachtigere processor of andere lichtelijk verschillende specificaties heeft.

Galaxy A9 Pro

Nederland

Het is nog steeds niet duidelijk in welke landen deze variant van de Samsung Galaxy A9 Pro uit zal gaan komen, maar de kans dat we er binnenkort in Nederland ook mee aan de slag kunnen is met deze internationale lancering wel een stuk groter geworden. Poolse winkels laten hun klanten al exemplaren reserveren, dus het zal niet lang meer duren voordat de phablet in ieder geval in Europa uit gaat komen.

Bron: Tablety

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters