‘Samsung Galaxy A9 Pro komt naar Europa’

De Galaxy A9 Pro komt ook naar Europa, zo blijkt uit informatie van winkeliers en een certificering van de WiFi Alliance.

Samsung

Samsung Galaxy A9 Pro
De Galaxy A9 Pro

Samsung kondigde aan het eind van maart de Galaxy A9 Pro (SM-A9100) aan, een 6-inch phablet met indrukwekkende specificaties. Helaas werd de nieuwe phablet alleen in China op de markt gebracht, met geen enkel woord over een eventuele internationale lancering. Daar is nu echter verandering in gekomen want de non-profit organisatie WiFi Alliance heeft een internationale variant van de Samsung Galaxy A9 Pro gecertificeerd.

Galaxy A9 Pro

Het nieuwe toestel (SM-A910F) heeft waarschijnlijk dezelfde interessante specificaties als de Chinese A9 Pro. De phablet heeft een Snapdragon 652 chipset, een betrouwbare performer die misschien niet in de buurt komt van de Snapdragon 820 maar wel de prijs flink omlaag kan brengen. De aantrekkingskracht van de Galaxy A9 Pro zit namelijk vooral in de grote van het scherm en de gigantische accu. Het 6-inch 1080 x 1920 scherm is groter dan het scherm van de Note 5, al ligt de resolutie wel wat lager, terwijl de grote 5000 mAh accu een flinke accuduur zou moeten opleveren.

Ter vergelijking: de meeste high-end smartphones blijven meestal op de 3300 mAh steken. Aan de achterkant van de Galaxy A9 Pro zit een 16MP camera en de phablet heeft 32GB aan uitbreidbaar geheugen. De certificatie wijst ook op een dual-SIM variant. Gezien het grote scherm moeten we nog mee maken hoe de smartphone in het echt zal presteren, maar op papier ziet het er allemaal goed uit. Het zou overigens zomaar kunnen dat de internationale versie van de phablet een krachtigere processor of andere lichtelijk verschillende specificaties heeft.

Galaxy A9 Pro

Nederland

Het is nog steeds niet duidelijk in welke landen deze variant van de Samsung Galaxy A9 Pro uit zal gaan komen, maar de kans dat we er binnenkort in Nederland ook mee aan de slag kunnen is met deze internationale lancering wel een stuk groter geworden. Poolse winkels laten hun klanten al exemplaren reserveren, dus het zal niet lang meer duren voordat de phablet in ieder geval in Europa uit gaat komen.

Bron: Tablety

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters