'Galaxy Note 10.1 krijgt betere hardware vlak voor verkoop'

De tablet Samsung Galaxy Note 10.1, waar je met een styluspen op kunt tekenen en schrijven, krijgt vlak voor de start van de verkoop nog betere hardware dan in februari is aangekondigd. Dat valt tenminste op te maken uit een benchmark waar de tablet in verscheen.

Samsung Galaxy Note 10.1

De Galaxy Note 10.1 werd tijdens het Mobile World Congress in Barcelona aangekondigd. Het wordt het tweede apparaat van Samsung dat de S-Pen stylus ondersteunt, en met speciale software hiervoor wordt geleverd, zoals handschriftherkenning.

Gelijktijdig met de Galaxy Tab 2 10.1 werd de Note 10.1 gepresenteerd, en behalve de stylusbesturing leek er weinig verschil tussen beide tablets. Zo waren de schermformaten identiek en ook qua uiterlijk leken ze veel op elkaar. Desondanks heeft de Galaxy Note een dualcore-processor die op 1.4GHz geklokt is. Maar nu wordt op gezag van benchmarks gemeld dat er wellicht geen dualcore, maar een quadcore processor in de Note 10.1 zou zitten. Dat lijkt ondersteund te worden uit recente uitlatingen van Samsungmedewerkers, die daar ook op hintten.

In de NenaMark2 benchmark komt een Samsungapparaat voor met een modelnummer dat overeenkomt met dat van de Note 10.1. Uit de resultaten blijkt dat die te goed zijn om bij het in februari gepresenteerde model van de Note 10.1 te passen, dus vermoed wordt dat er inmiddels een betere processor in is gestopt, zoals bijvoorbeeld Samsung’s eigen Exynos 4 Quad. Of dat zo is, wordt niet helemaal zeker uit de benchmark. De Android 4.0-tablet zou volgende maand in de winkels moeten arriveren, dus we weten het snel genoeg.

Bron: Pocketnow

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters