‘Galaxy Note 4 heeft beste display van dit moment’

De QHD-display in de Samsung Galaxy Note 4 geeft kleuren het beste weer en is zuiniger dan die van concurrenten. Ook reflecteert de display minder dan die van andere toestellen. Het scherm is zelfs beter dan dat in de Galaxy Tab S.

De Samsung Galaxy Note 4 heeft het beste scherm van dit moment

Dit stelt DisplayMate, dat – zoals je kunt raden – de schermen van telefoons en tablets test. “Wat vooral knap en duidelijk merkbaar is, is dat Samsung sinds 2010 twee keer per jaar de oled-technologie van de displays duidelijk heeft verbeterd”, schrijft de website.

“De Galaxy Note 4 heeft duidelijk een beter scherm dan de Galaxy Note 3, die we vorig jaar testten. Ook is het scherm beter dan dat van de Galaxy S5 en de Galaxy Tab S, die we in maart en juni hebben getest. Het indrukwekkendste aan de Note 4 zijn de pixeldichtheid en resolutie.”

Maar daarbij houdt DisplayMate niet op. “Ook de kleurweergave en helderheid zijn heel indrukwekkend. Datzelfde geldt ook voor de zichtbaarheid van het scherm in fel licht en zijn zuinigheid”, aldus de site. “Na onze uitgebreide tests durven we te zeggen dat de Note 4 het best presterende scherm heeft dat we ooit hebben getest. De Galaxy Note 4 legt de lat wéér hoger.”

Het is een opsteker voor Samsung. Eerder waren analisten niet erg enthousiast over de Galaxy Note 4. De phablet komt in oktober op de markt. Hij krijgt een adviesprijs mee van 799 euro. Geen kattenpis, maar waarschijnlijk zal ‘ie niet voor zoveel geld op de markt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Quasimodo -

  " Geen kattenpis, maar waarschijnlijk zal ‘ie niet voor zoveel geld op de markt komen."

  Het is inderdaad geen kattenpis maar vergeleken met de €999,00 kostende iPhone plus 64gb een koopje. Jammer dat de prijs alleen benadrukt wordt bij de Note 4 die waarschijnlijk uiteindelijk kort na de introductie zo'n €300,00 goedkoper zal zijn dan deze iPhone. Inderdaad geen kattenpis.

  Amoled is een veruit superieure techniek tov het ouderwetse LCD. Mensen die dat anders vinden mogen van mij. Gelukkig is Displaymate helder in zijn bewoordingen.

   1. Toussaint Jongen -

    Beter zou ik niet direct roepen. Het is wel een QHD resolutie. De processor is misschien wel zuiniger en de batterijgrootte weet ik niet… Ik denk dat die op z'n minst gelijk is aan de Note 3 🙂

   2. Quasimodo -

    Beter roep ik toch ook niet? 😉
    Al is de battery met 3220mAh iets groter (3100 voor de 3).

    Er zijn testjes gedaan met de SGS5 met 801 en FHD en de koreaanse variant S5 met 805 en QHD. De verschillen waren niet direct merkbaar qua accuduur. De zuinigere 805 lijkt het verschil in resolutie op te heffen.

    Dit doortrekkend naar de note 3 (800) vs note 4 (805) met grotere accu is het niet denkbeeldig dat dit wel eens positief uit zou kunnen pakken voor de note 4.

   1. Quasimodo -

    Dat valt te bezien. De 805 is volgens Qualcomm 20% zuiniger en 40% krachtiger dan de 801 die zijn architectuur deelt met de 800.

   2. Danijel -

    Dat zal vast maar ik denk dat het scherm deze besparing moeiteloos weet op te heffen dankzij oa de hoge resolutie 😛

   3. Quasimodo -

    Met jouw logica komen we niet ver als we de note 2 en note 3 cijfers naast elkaar leggen. Beiden zelfde accu, maar HD tegen FHD en de note 3 veel krachtiger..
    De note 3 is aanmerkelijk zuiniger. Een efficientere SoC kan wel degelijk een groot verschil zijn. Pixels aan de andere kant zijn voor de performance killing. Voor het verbruik valt het alleszins mee blijkt.

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters