‘Galaxy Note 4 heeft beste display van dit moment’

De QHD-display in de Samsung Galaxy Note 4 geeft kleuren het beste weer en is zuiniger dan die van concurrenten. Ook reflecteert de display minder dan die van andere toestellen. Het scherm is zelfs beter dan dat in de Galaxy Tab S.

De Samsung Galaxy Note 4 heeft het beste scherm van dit moment

Dit stelt DisplayMate, dat – zoals je kunt raden – de schermen van telefoons en tablets test. “Wat vooral knap en duidelijk merkbaar is, is dat Samsung sinds 2010 twee keer per jaar de oled-technologie van de displays duidelijk heeft verbeterd”, schrijft de website.

“De Galaxy Note 4 heeft duidelijk een beter scherm dan de Galaxy Note 3, die we vorig jaar testten. Ook is het scherm beter dan dat van de Galaxy S5 en de Galaxy Tab S, die we in maart en juni hebben getest. Het indrukwekkendste aan de Note 4 zijn de pixeldichtheid en resolutie.”

Maar daarbij houdt DisplayMate niet op. “Ook de kleurweergave en helderheid zijn heel indrukwekkend. Datzelfde geldt ook voor de zichtbaarheid van het scherm in fel licht en zijn zuinigheid”, aldus de site. “Na onze uitgebreide tests durven we te zeggen dat de Note 4 het best presterende scherm heeft dat we ooit hebben getest. De Galaxy Note 4 legt de lat wéér hoger.”

Het is een opsteker voor Samsung. Eerder waren analisten niet erg enthousiast over de Galaxy Note 4. De phablet komt in oktober op de markt. Hij krijgt een adviesprijs mee van 799 euro. Geen kattenpis, maar waarschijnlijk zal ‘ie niet voor zoveel geld op de markt komen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters