Galaxy Note 4 verslaat iPhone 6 en iPhone 6 Plus in tevredenheidsonderzoek

Amerikanen zijn meer te spreken over de Samsung Galaxy Note 4 dan over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus van Apple. Ook de Galaxy Note 3 scoort beter dan de twee smartphones.

Samsung geeft Galaxy Note 4 een update om bugs te fixen gbu7jk2ni9

Dit blijkt uit een Amerikaans klanttevredenheidsonderzoek, dat is uitgevoerd door de American Customer Satisfaction Index – kortweg ACSI. De Samsung Galaxy Note 4 en Galaxy Note 3 scoren allebei beter dan de twee nieuwste smartphones van Apple. De Samsung Galaxy S5 staat in de lijst boven de iPhone 6, maar scoort net zoveel punten.

De Galaxy Note 4 noteert een score van 86 van de 100 punten. De Galaxy Note 3 eindigt op 82 punten, net als de iPhone 6 Plus, Galaxy S5 en iPhone 6. Motorola doet het met de Moto X ook goed, met 81 punten. Er zijn drie telefoons die 80 punten pakken: de LG G3, de iPhone 5 en Galaxy S4.

Over het geheel gezien eindigen Samsung en Apple met een score van 80 punten gedeeld op de eerste plaats. Motorola is derde met 79 punten. Daarna finishen BlackBerry, HTC, Microsoft en LG.

Opvallend is de afwezigheid van een aantal Aziatische merken. Zo is Huawei in geen velden of wegen te bekken. Datzelfde geldt voor merken als Acer en Sony, waarover de Amerikaanse consument blijkbaar dus niet zo te spreken is als de bovenstaande concurrentie.

Natuurlijk is het niet zo vreemd dat de populairste smartphonemerken, Samsung en Apple, zo goed scoren. De aanwezigheid van LG in het lijstje onderstreept ook nog maar eens een keer dat deze Zuid-Koreaanse fabrikant het in de VS ook goed doet. Wel valt het op dat een kleine speler als BlackBerry ook in het lijstje voorkomt.

Bron: CBS News

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters