Galaxy Note 4 verslaat iPhone 6 en iPhone 6 Plus in tevredenheidsonderzoek

Amerikanen zijn meer te spreken over de Samsung Galaxy Note 4 dan over de iPhone 6 en iPhone 6 Plus van Apple. Ook de Galaxy Note 3 scoort beter dan de twee smartphones.

Samsung geeft Galaxy Note 4 een update om bugs te fixen gbu7jk2ni9

Dit blijkt uit een Amerikaans klanttevredenheidsonderzoek, dat is uitgevoerd door de American Customer Satisfaction Index – kortweg ACSI. De Samsung Galaxy Note 4 en Galaxy Note 3 scoren allebei beter dan de twee nieuwste smartphones van Apple. De Samsung Galaxy S5 staat in de lijst boven de iPhone 6, maar scoort net zoveel punten.

De Galaxy Note 4 noteert een score van 86 van de 100 punten. De Galaxy Note 3 eindigt op 82 punten, net als de iPhone 6 Plus, Galaxy S5 en iPhone 6. Motorola doet het met de Moto X ook goed, met 81 punten. Er zijn drie telefoons die 80 punten pakken: de LG G3, de iPhone 5 en Galaxy S4.

Over het geheel gezien eindigen Samsung en Apple met een score van 80 punten gedeeld op de eerste plaats. Motorola is derde met 79 punten. Daarna finishen BlackBerry, HTC, Microsoft en LG.

Opvallend is de afwezigheid van een aantal Aziatische merken. Zo is Huawei in geen velden of wegen te bekken. Datzelfde geldt voor merken als Acer en Sony, waarover de Amerikaanse consument blijkbaar dus niet zo te spreken is als de bovenstaande concurrentie.

Natuurlijk is het niet zo vreemd dat de populairste smartphonemerken, Samsung en Apple, zo goed scoren. De aanwezigheid van LG in het lijstje onderstreept ook nog maar eens een keer dat deze Zuid-Koreaanse fabrikant het in de VS ook goed doet. Wel valt het op dat een kleine speler als BlackBerry ook in het lijstje voorkomt.

Bron: CBS News

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Sylmaron -

    Best opmerkelijk omdat de VS echt een iPhone-land is.

    Zelf ben ik van een Note 2 naar een Note 3 gegaan en ben ik erg nieuwsgierig wat de Note 5 gaat brengen. Ik ben ook erg tevreden over mijn Note toestellen.

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters