‘Samsung slaat Galaxy Note 6 over’

Samsung gaat volgens anonieme bronnen de Galaxy Note 6 overslaan en van plan zijn voor 20 augustus de Note 7 uit te gaan brengen.

Samsung

Note 6
De Samsung Galaxy Note 5

We weten al een tijdje dat Samsung ergens in de komende maanden een opvolger van de Galaxy Note 5 aan zal gaan kondigen, de populaire Android phablet met een bijgeleverde stylus. Samsung zou volgens geruchten al een tijdje bezig zijn met het testen van zowel een variant met gebogen raden als een variant die meer op de standaard Galaxy S7 lijkt. Nu blijkt uit geruchten binnen Korea dat het ontwerp niet het enige is waarvoor Samsung geïnspireerd is door de Galaxy S7.

Galaxy Note 6

Volgens anonieme Koreaanse bronnen zou Samsung namelijk willen dat de nummering van de Note en Galaxy lijn gelijk gaat lopen, met als resultaat dat het Koreaanse bedrijf de Note 6 ‘over zou slaan’. De onaangekondigde phablet gaat volgens de geruchten de Galaxy Note 7 heten. Samsung zou bang zijn dat consumenten denken dat de Note 6 een verouderde telefoon is omdat het een nummer achterloopt op de vlaggenschip van het bedrijf, de Galaxy S7.

Gebogen randen

Volgens dezelfde anonieme bron zou Samsung ook een beslissing hebben gemaakt over de randen van de phablet. De Galaxy Note 7 krijgt zowel aan de voor- als achterkant gebogen randen aan beide zijkanten van de smartphone. Denk aan de Galaxy S7 Edge, maar dan met ook gebogen randen aan de achterkant. Gelekte informatie wijst erop dat de Note 7 echt een krachtpatser wordt. De phablet heeft waarschijnlijk de Snapdragon 823 chipset, een verbeterde versie van de al zeer krachtige Snapdragon 820, in combinatie met maar liefst 6GB aan werkgeheugen. Ook wordt de Note 7 de eerste smartphone uit de serie met een IP certificatie, wat betekent dat je de smartphone in water onder kan dompelen.

Voor 20 augustus

Samsung zou volgens de Koreaanse bron al bezig zijn met het voorbereiden van de aankondiging, want de phablet is al voor 20 augustus beschikbaar, de datum waarop de Galaxy Note 5 vorig jaar uit kwam. Hoe meer tijd er tussen de lancering van de phablet zit en september, hoe minder Samsung hoeft te concurreren met de Apple iPhone 7 Plus.

Bron: The Verge

De Motorola p30 mixt het beste van Apple en Huawei lees verder

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters