Is de Samsung Galaxy Note 7 echt zeer krasgevoelig?

Een schokkende video leek er van de week op te wijzen dat de Samsung Galaxy Note 7 zeer krasgevoelig is. Volgens Corning is dat echter onzin.

Krassen

Het is ondertussen een bekende traditie geworden: elke keer als een grote smartphonefabrikant met veel fanfare een nieuw vlaggenschip aankondigt, testen Youtubers en tech-sites hoe makkelijk het is om het toestel in kwestie te beschadigen. De een probeert het met een blender en de ander pakt er een hamer bij. Het zorgt voor spectaculaire beelden, maar uiteindelijk is natuurlijk vooral de vergelijking met andere smartphones het meest interessant.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung kondigde begin deze maand de Samsung Galaxy Note 7 aan, de langverwachte opvolger van de Samsung Galaxy Note 5. Naast een langere accuduur en een verbeterd scherm beloofde de Koreaanse fabrikant ook dat het paneel van de phablet zeer goed beschermd is. Dat komt door Corning Gorilla Glass 5. Het zou nu op papier nog moeilijker moeten zijn om een kras op je scherm te maken, maar dat lijkt niet het geval te zijn. Sterker nog: video’s demonstreren dat het zelfs relatief makkelijk is om je Note 7 te bekrassen.

Krasgevoelig

De maker van de onderstaande video besloot het iets wetenschappelijker aan te pakken. Hij pakte er zijn gereedschap bij, gesorteerd op hardheid. Het verschil is meteen duidelijk. Hij had slechts hardheid drie nodig om een kras te maken in Gorilla Glass 5, terwijl er een hardheid van vijf of zelfs zes nodig is om de vorige generatie te bekrassen. Een pijnlijke conclusie dus voor de anders fantastische Galaxy Note 7. Kan het echt waar zijn?

Galaxy Note 7 kras

Volgens Corning, de maker van Gorilla Glass 5, in ieder geval niet. Slechts 72 uur nadat de video werd geüpload plaatste het bedrijf een verklaring op hun website. Volgens hen is de test op een ongecontroleerde manier uitgevoerd. Het bedrijf beweert dat je geen krassen kunt maken in het scherm van de Galaxy Note 7 met een hardheid van drie.

Verklaring

Maar waarom zijn de krassen dan zo duidelijk in de video te zien? Corning heeft daar een verklaring voor. Het gereedschap dat in de video werd gebruikt had een hardheid van drie, wat een stuk zachter is dan het materiaal van het glas, wat een hardheid van vijf of zes heeft. Dat heeft als gevolg dat er materiaal overgedragen wordt naar  het testsubstraat, in dit geval dus het scherm van Samsung’s vlaggenschip. Voor het ongetraind oog ziet dat er volgens Corning uit als een overtuigende kras, terwijl dat niet het geval is. Oftewel: wat we in de video zien is restmateriaal van het gebruikte gereedschap.

Niks aan de hand

Dan rest nog een vraag: waarom kan restmateriaal er niet simpelweg afgeveegd worden? Volgens Corning komt dat door dat het metaalachtig materiaal is, omdat het zich als het ware hecht aan het glas. Daardoor trek je als gebruiker al snel de conclusie dat het een kras is, terwijl het dus eigenlijk bovenop je scherm ligt.

Je kunt dus gerust ademhalen als je de Samsung Galaxy Note 7 al hebt vooruitbesteld, want waarschijnlijk is de Note 7 dus niet zo krasgevoelig als we vreesden. Wel is het natuurlijk altijd verstandig om een screenprotector te gebruiken, zodat je zeker bent van je zaak.

Bron: Android Authority

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. WeAreGeek -

  Leuk dat de hardheid van de gebruikte materialen wetenschappelijk zijn vastgelegd. Jammer dat er geen controle is over de toegepaste druk op het glas. De video is niet geloofwaardig, en de reactie van Corning al helemaal niet.

 2. Mauricio -

  Het is toch niet raar dat uitgerekend de eigen fabrikant dit tegenspreekt? Dus omdat het metaal achtig materiaal is kan het restmateriaal niet worden weggeveegd. Dus dan lijkt het op een kras maar het is geen kras (?!).

  Ik vind de conclusie van jullie, dat je nu rustig kan ademhalen, iets te voorbarig omdat het de eigen fabrikant is die dit tegenspreekt .

  Misschien heeft Corning uiteindelijk wel gelijk, maar dat terzijde

  1. Koos -

   Welke dwaas gaat met een kraspen zitten kijken of er krassen op komen? Zo krijgt elk scherm schade toch? Het gaat toch om normaal gebruik? Ik snap natuurlijk wel dat het andere fabrikanten en importeurs steekt dat Samsung weer een ding op de markt gooit dat gewoon goed is tja, en dan gaan ze proberen het ding onderuit te trekken maar, inmiddels zijn er zoveel tevreden klanten dat het lastig voor ze wordt.

   1. kelvin -

    Het is een test om de stevigheid te bekijken
    De meeste smartphones houden t goed tot hardheid 5 a 6
    Het is in mijn ogen een misser
    De scanner gaat ook al kapot als die bekrast is

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters