Update: Samsung houdt dit weekend Galaxy Note 7 persconferentie

Update: Samsung heeft aangekondigd dat het aankomende zondag in Korea tijdens een persconferentie zal onthullen wat de problemen waren, en hoe het bedrijf soortgelijke problemen in de toekomst gaat voorkomen. Dat komt in Amerika neer op 8pm ET / 5pm PT op zaterdag. De persconferentie zal live te volgen zijn via Samsung.com.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy S8 De Samsung Galaxy Note 7
De Samsung Galaxy Note 7

Twee weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat Samsung klaar was met zijn onderzoek naar de Samsung Galaxy Note 7 problemen. De Koreaanse smartphonefabrikant heeft naar verluidt de oorzaak gevonden. De door critici geprezen phablet moest teruggeroepen worden nadat exemplaren explodeerden. Toen ook de vermeende ‘veilige’ toestellen ontploften, werd het vlaggenschip helemaal van de markt gehaald.

Conclusies

Volgens de Zuid-Koreaanse krant JoongAng Ilbo is het interne onderzoek nu helemaal afgehandeld. Samsung zal naar verluidt halverwege deze maand aankondigen wat de problemen heeft veroorzaakt, en hoe de fabrikant vergelijkbare problemen in de toekomst gaat voorkomen. Volgens bronnen binnen de industrie zal Samsung melden dat een combinatie van verschillende factoren tot de explosies heeft geleid. Op de details zullen we dus nog even moeten wachten. Uit de Zuid-Koreaanse krant blijkt dat slechts paar medewerkers bij Samsung de resultaten van het onderzoek hebben gezien.

Vertrouwen

Nu komt het moeilijkste deel voor Samsung: hoe breng je dit nieuws? De manier waarop de problemen worden uitgelegd kan het verschil maken tussen herwonnen vertrouwen en een publiek dat je volgende vlaggenschip zal wantrouwen. Uit onderzoek bleek recentelijk dat klanten van Samsung nog steeds net zo trouw zijn als klanten van Apple, dus wellicht valt de schade mee.

Samsung Galaxy S8

De volgende grote smartphone van Samsung wordt natuurlijk de Samsung Galaxy S8. Naar verluidt wordt het een indrukwekkend vlaggenschip, met een randloos scherm, een sterkere processor en een ultrasonische vingerprintscanner. Kan Samsung ons de Galaxy Note 7 snel doen vergeten? Daarvoor zal de Samsung Galaxy S8 qua afwerking en prestaties juist de Samsung Galaxy Note 7 moeten evenaren, maar dan natuurlijk zonder de bijkomende problemen. Om dat te verzekeren heeft de Koreaanse smartphonefabrikant de aankondiging van de Samsung Galaxy S8 van februari naar april dit jaar uitgesteld, zodat het toestel uitgebreid getest kan worden. Naar verluidt komt er ook een grotere variant met een S-Pen, om zo teleurgestelde Note 7-consumenten aan te spreken. Voor het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S8 kun je deze pagina checken.

Bron: JoongAng Ilbo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
apple iPhone 8

Zo ziet de Apple iPhone 8 eruit als het scherm aan staat lees verder

Samsung Galaxy S8 en S7

Samsung Galaxy S8 verkoopt stuk beter dan Galaxy S7 lees verder

Steve Jobs innovatie

Apple na Steve Jobs: waar blijft de grote innovatie? lees verder

Nokia 3310 test

Is de nieuwe Nokia 3310 net zo onverwoestbaar als zijn voorganger? lees verder

Samsung Galaxy Note 8

Het is officieel: Samsung verstuurt uitnodigingen Galaxy Note 8 onthulling lees verder

De iPhone SE

‘Apple komt eind augustus met nog goedkopere iPhone: 399 euro’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters