Update: Samsung houdt dit weekend Galaxy Note 7 persconferentie

Update: Samsung heeft aangekondigd dat het aankomende zondag in Korea tijdens een persconferentie zal onthullen wat de problemen waren, en hoe het bedrijf soortgelijke problemen in de toekomst gaat voorkomen. Dat komt in Amerika neer op 8pm ET / 5pm PT op zaterdag. De persconferentie zal live te volgen zijn via Samsung.com.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy S8 De Samsung Galaxy Note 7
De Samsung Galaxy Note 7

Twee weken geleden kwam het nieuws naar buiten dat Samsung klaar was met zijn onderzoek naar de Samsung Galaxy Note 7 problemen. De Koreaanse smartphonefabrikant heeft naar verluidt de oorzaak gevonden. De door critici geprezen phablet moest teruggeroepen worden nadat exemplaren explodeerden. Toen ook de vermeende ‘veilige’ toestellen ontploften, werd het vlaggenschip helemaal van de markt gehaald.

Conclusies

Volgens de Zuid-Koreaanse krant JoongAng Ilbo is het interne onderzoek nu helemaal afgehandeld. Samsung zal naar verluidt halverwege deze maand aankondigen wat de problemen heeft veroorzaakt, en hoe de fabrikant vergelijkbare problemen in de toekomst gaat voorkomen. Volgens bronnen binnen de industrie zal Samsung melden dat een combinatie van verschillende factoren tot de explosies heeft geleid. Op de details zullen we dus nog even moeten wachten. Uit de Zuid-Koreaanse krant blijkt dat slechts paar medewerkers bij Samsung de resultaten van het onderzoek hebben gezien.

Vertrouwen

Nu komt het moeilijkste deel voor Samsung: hoe breng je dit nieuws? De manier waarop de problemen worden uitgelegd kan het verschil maken tussen herwonnen vertrouwen en een publiek dat je volgende vlaggenschip zal wantrouwen. Uit onderzoek bleek recentelijk dat klanten van Samsung nog steeds net zo trouw zijn als klanten van Apple, dus wellicht valt de schade mee.

Samsung Galaxy S8

De volgende grote smartphone van Samsung wordt natuurlijk de Samsung Galaxy S8. Naar verluidt wordt het een indrukwekkend vlaggenschip, met een randloos scherm, een sterkere processor en een ultrasonische vingerprintscanner. Kan Samsung ons de Galaxy Note 7 snel doen vergeten? Daarvoor zal de Samsung Galaxy S8 qua afwerking en prestaties juist de Samsung Galaxy Note 7 moeten evenaren, maar dan natuurlijk zonder de bijkomende problemen. Om dat te verzekeren heeft de Koreaanse smartphonefabrikant de aankondiging van de Samsung Galaxy S8 van februari naar april dit jaar uitgesteld, zodat het toestel uitgebreid getest kan worden. Naar verluidt komt er ook een grotere variant met een S-Pen, om zo teleurgestelde Note 7-consumenten aan te spreken. Voor het laatste nieuws over de Samsung Galaxy S8 kun je deze pagina checken.

Bron: JoongAng Ilbo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
OnePlus 5

Gelekte mail onthult lanceerdatum OnePlus 5 lees verder

LG G6 LG G7

Geen compromis: eerste details LG G7 duiken op lees verder

Samsung Galaxy C10

Renders tonen Samsung’s eerste smartphone met dubbele camera lees verder

OnePlus 5

Korting op de OnePlus 5: OnePlus start referral systeem lees verder

LG V30

Dit is de LG V30: de terugkeer van de uitschuifbare smartphone lees verder

iPhone vergrendelscherm

Vijf iPhone trucs die je niet allemaal kent lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters