‘Dit zijn de Samsung Galaxy Note 7 specificaties’

Een betrouwbare Chinese bron heeft de specificaties van de Galaxy Note 7 verder bevestigd, waardoor we nu een compleet beeld hebben van de onaangekondigde phablet van Samsung.

Samsung Galaxy Note 7

Op 2 augustus wordt naar verwachting de Galaxy Note 7 aangekondigd, de langverwachte opvolger van de Galaxy Note 5. We weten dankzij de bekende Evan Blass al dat Samsung de Galaxy Note 6 overslaat om de nummering van de Galaxy S lijn en de Galaxy Note lijn gelijk te krijgen, zodat consumenten niet in de war raken over welk toestel het nieuwste is.

Galaxy Note 7

Naast de naam zijn we echter natuurlijk vooral benieuwd naar de specificaties van de high-end phablet. Vandaag heeft een betrouwbare Chinese bron eerdere geruchten bevestigd en nieuwe specificaties genoemd, waarmee we een compleet beeld krijgen van het langverwachte toestel.

Specificaties

Ten eerste bevestigt de bron dat we te maken hebben met een 5.7-inch scherm met twee gebogen randen, in plaats van 5.8-inch zoals we in de eerste instantie hadden verwacht. Het Super AMOLED scherm heeft een resolutie van 1440 x 2560 pixels, bijna gelijk aan de Note 5.

Er zijn blijkbaar twee varianten van de Galaxy Note 7, elk met een andere chipset. De eerste variant maakt gebruik van de onaangekondigde 2.3GHz Qualcomm Snapdragon 821, terwijl de tweede variant Samsung’s eigen Exynos 8893 onder de motorkap zou hebben, geklokt op 2.6-2.7GHz. Afhankelijk van het land zal een bepaalde versie beschikbaar zijn, dus consumenten kunnen waarschijnlijk niet zelf kiezen.

Galaxy Note 7

De chipsets worden gecomplementeerd door 6GB aan werkgeheugen, geproduceerd met een 10nm proces. Dat is inderdaad aannemelijk, want Samsung produceert al dergelijke modules. Volgens de Chinese bron heb je als consument de keuze tussen 64GB, 128GB of 256GB aan opslaggeheugen. De Galaxy Note 7 heeft een flinke 4000mAh batterij.

Camera

Aan de achterkant van het toestel zit een 12MP camera met optische beeldstabilisatie, de module die zijn debuut maakte op de Galaxy S7 en S7 Edge. Blijkbaar krijgen we ondanks de geruchten die het tegendeel beweerden dus toch geen dubbele camera. Hetzelfde geldt voor de 5MP camera aan de voorkant van de Note 7.

2 augustus

 

 

Daarnaast heeft de Chinese bron ook bevestigd dat de Galaxy Note 7 op Android 6.0.1 draait met Samsung’s nieuwe Grace UX interface. Ook heeft de phablet een USB Type-C port, een nieuwe S-Pen en is het toestel waterdicht. We gaan op 2 augustus zien of dit allemaal echt klopt, maar op basis van deze informatie lijkt de Samsung Galaxy Note 7 een indrukwekkend toestel te gaan worden.

Bron: Weibo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. tjongjonge -

    wat een bullshit… de galaxy s7 heeft dit nu al… ik bedoel de note 7 komt over 1.5 jaar pas uit en dan nog steeds ‘maar’ 5mp front camera en maar 12mp back camera?? en android 6.0.2??? 6.0.1 is er nu al…

    1. Emiel van Rijn -

      Heb tot nu toe op meerdere websites gelezen van wel. @evleaks bevestigd deze geruchten ook (doorgaans een zeer goed geïnformeerde bron)

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters