‘Zoveel gaat de Galaxy Note 7 terugroepactie kosten voor Samsung’

De ontploffende Samsung Galaxy Note 7 exemplaren hebben geleid tot een globale terugroepactie van het toestel.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung kondigde begin vorige maand de Galaxy Note 7 aan, een high-end phablet met een strak ontwerp. Het leek er op dat het Koreaanse bedrijf moeiteloos het verrassende grote succes van de Samsung Galaxy 7 Edge zou gaan prolongeren. Het woordje moeiteloos kun je nu gerust uit die zin halen, want de afgelopen weken doken steeds meer foto’s op van Galaxy Note 7 exemplaren die ontploft zijn. Uiteindelijk bleek dat 1 op de 24 verkochte toestellen vatbaar is om in de fik te vliegen of juist te exploderen terwijl je ze oplaadt. Een grote terugroepactie was onvermijdelijk.

Terugroepactie

Samsung gaat de komende weken alle 2.5 miljoen Galaxy Note 7 exemplaren die in de eerste twee weken verkocht zijn kosteloos vervangen. Volgens analisten van Bloomberg gaat dat de Koreaanse smartphonefabrikant maar liefst $1 miljard kosten. Dat is ‘slechts’ 5% van de netto opbrengsten die Samsung naar verwachting aan het einde van dit jaar op zijn rekening kan bijschrijven. Bovendien wordt een deel van de kosten waarschijnlijk opgevangen door Samsung SDI, het bedrijf dat 70% van de accu’s produceerde. De overige 30% werden geleverd door het Chinese bedrijf Amperex Technology Ltd.

Impact

De potentiële impact op de reputatie van de smartphonefabrikant is veel gevaarlijker. Juist nu Apple een minder jaar had en de Galaxy S7 Edge zo’n groot succes was kon Samsung bijna niets meer fout doen bij de consument. Bovendien heeft de terugroepactie de perfecte timing van het vlaggenschip teniet gedaan. Naast de positieve recensies en effectieve marketing profiteerde de Galaxy Note 7 vooral van het feit dat er nog geen nieuwe iPhone’s waren. Nu heeft Samsung de verkoop in de meeste grote smartphonemarkten stop gezet, terwijl Apple op het punt staat om (woensdag) de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan te gaan kondigen.

Samsung Galaxy Note 7 terugroepactie

Dieptepuntje

IDC Singapore analist Bryan Ma voorspelt dat Samsung’s verkopen dit kwartaal een klap zullen krijgen, maar voorziet geen impact op de lange termijn als het Koreaanse bedrijf de situatie snel oplost. Tot nu toe lijkt het erop alsof Samsung uiterst professioneel met de situatie omgaat, maar toch zijn de problemen een dieptepuntje binnen een anders zo succesvol jaar voor de smartphonefabrikant.

Bron: Bloomberg

 

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters