Zo check je of jouw Samsung Galaxy Note 7 veilig is

Niet alle Samsung Galaxy Note 7 exemplaren lopen het risico om te ontploffen. Zo check je zelf of jouw accu veilig is. We raden je hoe dan ook aan om contact met Samsung op te nemen.

Samsung Galaxy Note 7

Het zal je de afgelopen week vast niet ontgaan zijn: Samsung’s nieuwste vlaggenschip, de Galaxy Note 7, wordt terug geroepen. Uiteindelijk bleek dat 1 op de 24 verkochte toestellen vatbaar is om in de fik te vliegen of juist te exploderen terwijl je de phablet oplaadt. Een grote terugroepactie was dan ook onvermijdelijk. Het lijkt er op dat het probleem enkel opspeelt bij accu’s van Samsung’s eigen SDI, een dochteronderneming die 70% van alle Galaxy Note 7 batterijen heeft geproduceerd.

Batterijen

Het is de eerste keer dat Samsung zoveel componenten zelf heeft ontwikkeld voor een vlaggenschip. SDI is pas in 2014 begonnen met het ontwikkelen van accu’s voor smartphones. De dochteronderneming van de Koreaanse smartphonefabrikant was nog niet klaar voor de massaproductie van batterijen voor de Galaxy S6 of S7. Voor die vlaggenschepen besteedde Samsung het werk uit aan LG Chem en het Chinese ATL. Nu zou je de conclusie kunnen trekken dat SDI ook nog niet klaar was voor de Galaxy Note 7. Het gaat Samsung naar verwachting $1 miljard kosten om alle Note 7 exemplaren te vervangen. SDI produceerde echter alleen de cellen van de problematische accu’s. ITM Semiconductor was verantwoordelijk voor de verpakking van de batterijen, en is daarmee juist de grote schuldige in dit hele verhaal.

Veilig

De overige 30% van alle Samsung Galaxy Note 7 batterijverpakkingen werd uitbesteed aan ATL, omdat Samsung niet de batterijen van SDI in China gecertificeerd kan krijgen. De reden daarachter is een complex verhaal op zich, maar het komt er op neer dat alle Galaxy Note 7 exemplaren in China ATL batterijen hebben. De door ATL geproduceerde batterijen lijken geen problemen te veroorzaken, want Samsung’s terugroepactie geldt niet in China. De meeste veilige exemplaren zijn dus bestemd voor China, Hong Kong of Macau.

Controle

Als je jouw Samsung Galaxy Note 7 via een derde partij hebt bemachtigd is er dus een kans dat je phablet toch veilig is. Als je wil weten wie de accu in jouw Samsung vlaggenschip heeft ontwikkeld dan kun je op de achterkant of in de instellingen van het toestel kijken. Staat daar dat je smartphone in China is geproduceerd? Dan zit je waarschijnlijk goed. Korea en Vietnam zijn de risicolanden, dus dan kun je beter je toestel inwisselen. We raden je hoe dan ook sowieso aan om contact op te nemen met Samsung en actie te ondernemen, want het inwisselen van je toestel is immers veilig en gratis. In de toekomst worden waarschijnlijk alle Galaxy Note 7 accu’s door ATL afgeleverd, dus dan zit je hoe dan ook goed.

Galaxy Note 7

Bron: Korea Herald

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters