‘Deze iPhone 6s-functie krijgt de Galaxy Note 8’

Samsung innoveert vaak, maar kijkt voor sommige functies ook af bij de concurrentie. Zo ook bij de Samsung Galaxy Note 8. Het gerucht gaat namelijk dat de Galaxy Note 8 3D Touch krijgt, een functie die Apple introduceerde op de iPhone 6s.

Galaxy Note 8 3D Touch

3D Touch is de naam die Apple gaf aan een van de belangrijkste innovaties in zijn iPhone 6s: een drukgevoelig display. Daardoor konden gebruikers door verschillende hoeveelheden druk uit te oefenen bepaalde handelingen uitvoeren. Door bijvoorbeeld druk uit te oefenen op een appicoon, kwamen er appsnelkoppelingen tevoorschijn. Ook WhatsApp heeft zijn app voor iOS geoptimaliseerd voor het drukgevoelige scherm van de iPhone.

Samsung gaat zijn functie naar verluidt bijna hetzelfde noemen. Met de 3-D Touch van de Zuid-Koreaanse fabrikant kan ook de Note 8 bepalen hoeveel druk je uitoefent op je scherm. Daardoor kan de producent alle functionaliteit van de thuisknop vervangen, wat betekent dat de Note 8 net als de Galaxy S8 een randloos scherm kan hebben.

Galaxy Note 8 3D Touch
De Galaxy S8

Het wordt echter nog interessant om te zien welke 3D-Touch-functies Samsung kan verwerken in zijn Note 8. In tegenstelling tot Apple beheert Samsung het besturingssysteem dat zijn telefoon draait niet. Daardoor kan de fabrikant alleen dingen installeren bovenop wat Google al gedaan heeft en niet zomaar het hele systeem omgooien voor hun nieuwe feature.

Niet de eerste ‘gestolen’ functie

Overigens is het niet de eerste functie waarbij Samsung naar verluidt afkijkt bij de concurrent. Ook de Samsung Galaxy S9 krijgt waarschijnlijk een functie van de iPhone 8. Het gaat hierbij om nieuwe borden. De Galaxy S9 zou net als de iPhone 8 een SLP- in plaats van een PCB-bord krijgen. Die borden zijn een stuk kleiner en dat betekent dat er ruimte vrijkomt voor een grotere accu.

Bron: Korea Herald

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters