‘Deze iPhone 6s-functie krijgt de Galaxy Note 8’

Samsung innoveert vaak, maar kijkt voor sommige functies ook af bij de concurrentie. Zo ook bij de Samsung Galaxy Note 8. Het gerucht gaat namelijk dat de Galaxy Note 8 3D Touch krijgt, een functie die Apple introduceerde op de iPhone 6s.

Galaxy Note 8 3D Touch

3D Touch is de naam die Apple gaf aan een van de belangrijkste innovaties in zijn iPhone 6s: een drukgevoelig display. Daardoor konden gebruikers door verschillende hoeveelheden druk uit te oefenen bepaalde handelingen uitvoeren. Door bijvoorbeeld druk uit te oefenen op een appicoon, kwamen er appsnelkoppelingen tevoorschijn. Ook WhatsApp heeft zijn app voor iOS geoptimaliseerd voor het drukgevoelige scherm van de iPhone.

Samsung gaat zijn functie naar verluidt bijna hetzelfde noemen. Met de 3-D Touch van de Zuid-Koreaanse fabrikant kan ook de Note 8 bepalen hoeveel druk je uitoefent op je scherm. Daardoor kan de producent alle functionaliteit van de thuisknop vervangen, wat betekent dat de Note 8 net als de Galaxy S8 een randloos scherm kan hebben.

Galaxy Note 8 3D Touch
De Galaxy S8

Het wordt echter nog interessant om te zien welke 3D-Touch-functies Samsung kan verwerken in zijn Note 8. In tegenstelling tot Apple beheert Samsung het besturingssysteem dat zijn telefoon draait niet. Daardoor kan de fabrikant alleen dingen installeren bovenop wat Google al gedaan heeft en niet zomaar het hele systeem omgooien voor hun nieuwe feature.

Niet de eerste ‘gestolen’ functie

Overigens is het niet de eerste functie waarbij Samsung naar verluidt afkijkt bij de concurrent. Ook de Samsung Galaxy S9 krijgt waarschijnlijk een functie van de iPhone 8. Het gaat hierbij om nieuwe borden. De Galaxy S9 zou net als de iPhone 8 een SLP- in plaats van een PCB-bord krijgen. Die borden zijn een stuk kleiner en dat betekent dat er ruimte vrijkomt voor een grotere accu.

Bron: Korea Herald

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Erik -

  Imre Himmelbauer, het lijkt erop dat je een flinke amateur bent en niks goed uitzoekt!!
  Sinds jij hier op deze site schrijft klopt niks van jou informatie en bronnen.
  Daarnaast lijk jij een flinke Iphone en Samsung fan te zijn!
  Je kan maar beter je onstalg in gaan dienen.
  Wat een slechte redactie heeft deze site zeg!!

 2. Riessieman -

  Klopt, de laatste tijd is WANT alleen maar bezig om features die in andere toestellen allang al bezitten toe te kennen aan de.IPhone. Sinds All About phone bij WANT zit gaat het steeds verder bergafwaarts.

 3. Ronald -

  Wat een amaturistisch artikeltje zeg. Huawei Mate S was de allereerste smartphone met Force Touch. Daarna kwam Apple het even na-apen en met de eer strijken.

  Als je geen verstand hebt van smartphones, verspil onze tijd dan niet met zulke bullshitberichten.

 4. Jan -

  Onzin. Huawei kwam er veel eerder mee in hun vlaggenschip. Veel later deed Apple dat in hun iPhone en gaf het een fancy naam. Heel de iPhone is gestolen van de concurrentie.

  iPhone 8 is een regelrechte Galaxy S8 kloon met gepikte functies van Huawei.

  Imre Himmelbauer of hoe die Jerry/Fritz/mof/kraut ook heet heeft er echt geen kaas van gegeten.

OnePlus 5 CEO

‘Gelekte renders tonen de OnePlus 5T: nieuw design’ lees verder

Huawei zet stappen om Apple voor goed in te gaan halen lees verder

Apple Store

Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen lees verder

Dit zijn de zes verschillen tussen de Huawei Mate 10 en Mate 10 Pro lees verder

iPhone 7 Plus

5 redenen om (niet) voor de iPhone 7 en iPhone 7 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 Plus

Pas maar op Apple: gelekte renders tonen onaangekondigde HTC U11 Plus lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters