Galaxy Note 8 met Exynos chipset krijgt hogere benchmark score dan Snapdragon versie

Zoals we weten krijgt Samsung’s aankomende Galaxy Note 8 niet overal dezelfde chipset. Aangezien Qualcomm lastig doet met patenten krijgen alleen de Amerikanen een Note 8 met een Snapdragon 835. Gebruikers in Europa moeten genoegen nemen met Samsung’s eigen Exynos 8895 processor. Vaak wordt ervan uitgegaan dat de Snapdragon iets betere prestaties levert dan de chipset van Samsung. Afgaande van recent opgedoken benchmark scores, lijkt dat dit jaar echter omgedraaid te zijn.

Geekbench score Exynos Note 8

Een paar dagen geleden verscheen een benchmark score online bij Geekbench voor een Samsung toestel met modelnummer SM-N950F. Dit is de Exynos versie van de Note 8 en geeft ons een eerste echte glimp van wat we van de handset kunnen verwachten. Het toestel kreeg van Geekbench een score van 1984 voor de Single-Core test en voor de Multi-Core test een score van 6116.

Samsung Galaxy Note 8 Exynos benchmark

Benchmark score Snapdragon versie iets lager

Na de Exynos score verschenen ook de Geekbench resultaten van de Snapdragon versie online. Deze heeft het modelnummer SM-N950U en kreeg verrassend genoeg een iets lagere score dan zijn Exynos broertje. De Snapdragon kreeg namelijk voor de Single-Core test 1815 punten en voor de Multi-Core test een score van 6066. Er was wel een verschil tussen de kloksnelheden van de beide geteste toestellen. Het Exynos toestel werd geklokt bij 1.69GHz en de Snapdragon versie bij 1.90GHz.Verschil Snapdragon en Exynos wordt kleiner

Samsung Galaxy Note 8 Snapdragon benchmark

Hoewel iedereen het leuk vindt om naar benchmark scores te kijken, zijn de resultaten niet altijd alles zeggend. Vaak komt het voor dat fabrikanten sjoemelen met de toestellen om hogere scores te behalen. Overigens is Samsung wel hard aan het werk om de verschillen tussen de twee processoren tot een minimum te brengen. Qualcomm komt volgend jaar namelijk met een volgende generatie LTE modem, waarbij snelheden van tot wel 1.2 GB per seconde mogelijk zijn. Samsung heeft echter al aangegeven ook aan een nieuwe modem te werken, welke deze snelheden zal kunnen evenaren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters