Vijf dingen die je over de Galaxy Note 8 camera moet weten

De camera van de Galaxy Note 8 is één van de componenten, die de handset differentiëert van de rest. Hoewel meerdere toestellen een dubbele camera hebben, heeft Samsung het net wat handiger en slimmer aangepakt. Deze vijf dingen moet je zeker weten over de Galaxy Note 8 camera.

Inzoomen zonder verlies van kwaliteit

Om in te zoomen bij het maken van foto’s zonder dat het beeld wazig wordt, hebben smartphone makers in het verleden geprobeerd toestellen uit te rusten met een bewegende lens, zodat je optisch kon zoomen. Dit bleek echter niet goed te werken en Samsung heeft met de Note 8, net als Apple met de iPhone 7 Plus, een groothoeklens met een telefotolens gecombineerd om in te kunnen zoomen zonder verlies van kwaliteit. Het effect is dat je het equivalent van 2x optische zoom krijgt of 10x digitale zoom zonder dat het beeld pixelachtig wordt.

Samsung Galaxy Note 8 camera

Het heeft de voordelen van de Galaxy S8 camera en meer

Als je de hoofdcamera van de Note 8 goed bekijkt zal het je opvallen dat hij er verdacht veel lijkt op die van de Galaxy S8. Dat komt doordat Samsung dezelfde 12 megapixel camera heeft gebruikt voor de Note 8 met Dual Pixel autofocus en een groothoeklens. Zoals we weten heeft de Note 8 echter nog een tweede camera om nog betere beelden te schieten. De tweede camera is uitgerust met een f/2.4 telefotolens met de standaard autofocus.

Samsung Galaxy Note 8 camera

Bokeh effecten met Live Focus

Behalve om beter in te zoomen wordt de tweede camera op een toestel ook gebruikt om een zogenaamd bokeh effect te creëren. Op de iPhone 7 Plus heet dit Portrait Mode en de Note 8 refereert ernaar als Live Focus. Door de twee camera’s te gebruiken wordt de achtergrond wat waziger gemaakt, terwijl de voorgrond mooi scherp blijft. Professionele fotografen creëren dit effect met een DSLR lens met en een geringe scherptediepte.

Ook aan de selfiecamera is gedacht

Hoewel veel aandacht uitgaat naar de dubbele Galaxy Note 8 camera, heeft Samsung de selfiecamera niet verwaarloosd. Voor veel gebruikers is de voorste camera tegenwoordig even belangrijk geworden als de hoofdcamera, zo niet belangrijker. Ook voor de selfiecamera heeft Samsung afgekeken bij de van de Galaxy S8 toestellen. De Note 8 heeft dezelfde 8 megapixel f/1.7 lens met fast autofocus. Net zoals bij de vorige Samsung toestellen kun je ook bij de Note 8 een selfie maken met een handgebaar.

Samsung Galaxy Note 8
De Samsung Galaxy Note 8

In het donker verslaat de Galaxy Note 8 camera de iPhone 7 Plus

Hoewel het niet te ontkennen valt dat de iPhone 7 Plus is uitgerust met een behoorlijke camera, heeft Samsung toch net dat beetje meer toegevoegd aan de Note 8. Waar de 7 Plus maar op één lens optische beeldstabilisatie heeft, dacht Samsung “what the heck” en voorzag beide lenzen van optische beeldstabilisatie. Hierdoor heb je vooral in het donker veel aan en blijven je foto’s zelfs met weinig licht er perfect uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S9 Plus

Gelekte renders Samsung Galaxy S9 tonen uiteindelijke toestel lees verder

Maak kennis met de Samsung Galaxy Note 8: Star Wars Edition lees verder

Apple iPhone X vs OnePlus 5T

OnePlus 5T vs. Apple iPhone X snelheidstest: duurder is niet altijd beter! lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Leaker lekt geheime wapen Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

iPhone X gebruikers ontdekken nu pas verborgen feature Face ID lees verder

Huawei Nova 3

Foto’s Huawei Nova 3 gelekt: dubbele camera en meer! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters